EU bo manj komunicirala

Foto: EPA
Foto: EPA
Ukinjajo 300 tisočakov vredno partnerstvo, Slovenija je proti.
Oglej si celoten članek


Predstavništvo Evropske komisije (EK) v Sloveniji je urad vlade za komuniciranje (UKOM) obvestilo, da EK v osnutku proračuna za prihodnje leto ni več predvidela tako imenovanega upravljalskega partnerstva o komuniciranju evropskih tem. Znotraj 350 tisoč evrov vrednega partnerstva so letos skupaj izvajali Filmski teden Evrope z brezplačnimi projekcijami po vsej Sloveniji, serijo posvetov Več Evrope – več Slovenije, v pripravi pa sta še projekta spodbujanja zelenih delovnih mest in ozaveščanje o volitvah v Evropski parlament 2014.

"Slovenija je v dosedanjih razpravah izrazila nasprotovanje odločitvi EK za ukinitev," so sporočili z UKOM.

Skrajšali bodo tudi urnik


Pri predstavništvu EK so potrdili le, da "lahko predvidevamo, da se bodo v prihodnje leto res znatno zmanjšala sredstva za komuniciranje". Dodajajo, da so zaradi varčevalnih ukrepov tudi pri njih že zmanjšali število zaposlenih in ga bodo tudi prihodnje leto. Zmanjšali bodo tudi programska sredstva, s 1. januarjem pa uvajajo 42,5-urni delovnik.

V začetku letošnjega leta pa je po šestih letih zamrl tudi spletni časopis EUekspres, ki sicer ni bil del partnerstva. Na predstavništvu EK pojasnjujejo, da so na predlog izvajalca sporazumno prekinili pogodbo, saj ta ni zmogel izpolnjevati obveznosti. Od skupno slabih 50 tisoč evrov se jih bo tako 28.500 vrnilo v proračun Evropske unije (EU).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 08:55 24. September 2013.

    Deset tisoč ur za vzgojo dobrih delavcev<br />Navijali smo za delavce. Fantje so na parketu garali in mi smo jih …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.