Slovenija
106 ogledov

EU bo manj komunicirala

Slovenija 01.04.12, zastava, eu, foto: epa EPA
Ukinjajo 300 tisočakov vredno partnerstvo, Slovenija je proti.


Predstavništvo Evropske komisije (EK) v Sloveniji je urad vlade za komuniciranje (UKOM) obvestilo, da EK v osnutku proračuna za prihodnje leto ni več predvidela tako imenovanega upravljalskega partnerstva o komuniciranju evropskih tem. Znotraj 350 tisoč evrov vrednega partnerstva so letos skupaj izvajali Filmski teden Evrope z brezplačnimi projekcijami po vsej Sloveniji, serijo posvetov Več Evrope – več Slovenije, v pripravi pa sta še projekta spodbujanja zelenih delovnih mest in ozaveščanje o volitvah v Evropski parlament 2014.

"Slovenija je v dosedanjih razpravah izrazila nasprotovanje odločitvi EK za ukinitev," so sporočili z UKOM.

Skrajšali bodo tudi urnik


Pri predstavništvu EK so potrdili le, da "lahko predvidevamo, da se bodo v prihodnje leto res znatno zmanjšala sredstva za komuniciranje". Dodajajo, da so zaradi varčevalnih ukrepov tudi pri njih že zmanjšali število zaposlenih in ga bodo tudi prihodnje leto. Zmanjšali bodo tudi programska sredstva, s 1. januarjem pa uvajajo 42,5-urni delovnik.

V začetku letošnjega leta pa je po šestih letih zamrl tudi spletni časopis EUekspres, ki sicer ni bil del partnerstva. Na predstavništvu EK pojasnjujejo, da so na predlog izvajalca sporazumno prekinili pogodbo, saj ta ni zmogel izpolnjevati obveznosti. Od skupno slabih 50 tisoč evrov se jih bo tako 28.500 vrnilo v proračun Evropske unije (EU).

Komentarjev 1
  • ennanova 08:55 24.september 2013.

    Deset tisoč ur za vzgojo dobrih delavcevNavijali smo za delavce. Fantje so na parketu garali in mi smo jih gledali pri delu; bili so delavci. Nihče od njih ni niti enkrat rekel, da ne zna, da ne more, da ...prikaži več ga boli glava, da se bo jutri bolj potrudil – vsakdo se je trudil tukaj in sedaj. Navijali smo torej za spoštovanje do dela, do delavcev, ki nikakor niso leni in ne trošijo preveč. Navijali smo tudi zase, saj smo vsi delavci. …http://za-misli.si/kolumne/dusan-rutar/1193-deset-tisoc-ur-za-vzgojo-dobrih-delavcev