Evakuacija Leka, zaposleni poiskali pomoč

Foto: PGD Brezje
Foto: PGD Brezje
Delavce proizvodnje so morali evakuirati.
Oglej si celoten članek

V obratu družbe Lek na Prevaljah se je nekaj po 11. uri zgodila nezgoda, zaradi katere se je v ozračje sprostila manjša količina plina klora. Aktivirani so bili gasilci, iz proizvodnje so evakuirali vse sodelavce, proizvodnja v popoldanski izmeni pa že normalno obratuje, so pojasnili v Leku. Dve osebi sta poiskali zdravniško pomoč.

Kot so dogajanje opisali v Leku, je bil v posodo s klorovodikovo kislino pomotoma zlit natrijev hipoklorit. Prišlo je do reakcije, v kateri je nastala manjša količina plina klora, ki se je sprostila v ozračje v bližnjo okolico obrata na Prevaljah. V 20 minutah so uhajanje plina že zaustavili in v roku dveh ur v ozračju ni bilo bilo zaznane prisotnosti klora.

Posledic za okolje in ljudi ne pričakujejo

Po podatkih s spletne strani Uprave RS za zaščito in reševanje so iz objekta evakuirali okoli sto ljudi, prezračili prostore in opravili meritve z detektorjem plinov, pri čemer v objektu povečane koncentracije niso zaznali. Nevarno snov, iz katere so se sproščali nevarni plini, so gasilci nevtralizirali in jo odstranili v za to namenjene posode.

Po dogodku sta dve osebi, ki sta bili v neposredni bližini dogodka, zdravniško pomoč poiskali v dežurni ambulanti na Ravnah na Koroškem, od koder so ju z reševalnim vozilom odpeljali v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec, je še zapisano na spletni strani uprave.

"Zaradi majhnih količin plina, ki se je sprostil v ozračje, ne pričakujemo posledic za okolje in krajane," pa so v zvezi s tem še navedli v Leku.

Poškodbe Nova evakuacija zaradi plina

*Fotografija je simbolična.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.