Fajonovi se lahko smeji

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
To jemlje kot sporočilo, da so si opomogli po državnozborskih volitvah.
Oglej si celoten članek

Predsednica SD Tanja Fajon je po doslej preštetih glasovih zadovoljna z delnimi neuradnimi izidi drugega kroga lokalnih volitev. Kot je poudarila v izjavi za STA, je stranka po številu novoizvoljenih županov v samem vrhu med parlamentarnimi strankami, zadovoljna je tudi, da je SD obdržala enako število mestnih občin kot pred štirimi leti.

"To je pomembno sporočilo za stranko SD, da smo si opomogli po državnozborskih volitvah," je poudarila.

Fajonova je vesela, da so volivci prepoznali delo stranke in njenih kandidatov v mestnih občinah, med katerimi je izpostavila Kranj in Mursko Soboto. V Kranju je po doslej preštetih glasovih prepričljivo zmagal aktualni župan Matjaž Rakovec, v Murski Soboti pa je večina volivcev podelila mandat kandidatu SD Damjanu Anželju. Vse kaže tudi, da je SD slavila na Jesenicah, kjer je postal župan predsednik jeseniškega hokejskega kluba Peter Bohinec, je izpostavila.

Fajonova je sicer zadovoljna z rezultatom, ki ga je stranka dosegla na letošnjih lokalnih volitvah. "Glede na to, da smo imeli letos veliko volitev, sem zadovoljna za vsak glas, ki ga je stranka dobila na teh volitvah," je poudarila.

SD je po zbirnih neuradnih podatkih občinskih volilnih komisij, objavljenih na spletni strani državne volilne komisije, v drugem krogu županskih volitev dobila štiri župane, poleg omenjenih, je njihov kandidat slavil še v Tolminu. Alen Červ je namreč v tesnem dvoboju premagal Otona Bratuža (SDS).

Slovenija Noro, v tej občini volitve odločil en sam glas. Janša pozval k ponovnemu štetju.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.