Slovenija
2090 ogledov

Fajonovi se lahko smeji

Tanja Fajon kongres SD Twitter
To jemlje kot sporočilo, da so si opomogli po državnozborskih volitvah.

Predsednica SD Tanja Fajon je po doslej preštetih glasovih zadovoljna z delnimi neuradnimi izidi drugega kroga lokalnih volitev. Kot je poudarila v izjavi za STA, je stranka po številu novoizvoljenih županov v samem vrhu med parlamentarnimi strankami, zadovoljna je tudi, da je SD obdržala enako število mestnih občin kot pred štirimi leti.

"To je pomembno sporočilo za stranko SD, da smo si opomogli po državnozborskih volitvah," je poudarila.

Fajonova je vesela, da so volivci prepoznali delo stranke in njenih kandidatov v mestnih občinah, med katerimi je izpostavila Kranj in Mursko Soboto. V Kranju je po doslej preštetih glasovih prepričljivo zmagal aktualni župan Matjaž Rakovec, v Murski Soboti pa je večina volivcev podelila mandat kandidatu SD Damjanu Anželju. Vse kaže tudi, da je SD slavila na Jesenicah, kjer je postal župan predsednik jeseniškega hokejskega kluba Peter Bohinec, je izpostavila.

Fajonova je sicer zadovoljna z rezultatom, ki ga je stranka dosegla na letošnjih lokalnih volitvah. "Glede na to, da smo imeli letos veliko volitev, sem zadovoljna za vsak glas, ki ga je stranka dobila na teh volitvah," je poudarila.

SD je po zbirnih neuradnih podatkih občinskih volilnih komisij, objavljenih na spletni strani državne volilne komisije, v drugem krogu županskih volitev dobila štiri župane, poleg omenjenih, je njihov kandidat slavil še v Tolminu. Alen Červ je namreč v tesnem dvoboju premagal Otona Bratuža (SDS).

volitve Slovenija Slovenija Noro, v tej občini volitve odločil en sam glas. Janša pozval k ponovnemu štetju.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.