Fantje Kresalove so se izkazali

Foto: Anže Petkovšek Specialna enota Foto: Anže Petkovšek Specialna enota Foto: Anže Petkovšek Specialna enota Foto: Anže Petkovšek Specialna enota Foto: Anže Petkovšek Specialna enota Foto: Anže Petkovšek Specialna enota Foto: Anže Petkovšek Specialna enota Foto: Anže Petkovšek Specialna enota Foto: Anže Petkovšek Specialna enota Foto: Anže Petkovšek Specialna enota Foto: Anže Petkovšek Specialna enota Foto: Anže Petkovšek Specialna enota Foto: Anže Petkovšek Specialna enota Foto: Anže Petkovšek Specialna enota Foto: Anže Petkovšek Specialna enota Foto: Anže Petkovšek Specialna enota Foto: Anže Petkovšek Specialna enota Foto: Anže Petkovšek Specialna enota Foto: Anže Petkovšek Specialna enota Foto: Anže Petkovšek Specialna enota Foto: Anže Petkovšek Specialna enota Foto: Anže Petkovšek Specialna enota Foto: Anže Petkovšek Specialna enota Foto: Anže Petkovšek Specialna enota
Nenehen trud in usposabljanje – del opisa delovnih nalog pripadnikov specialne enote, ki opravljajo najzahtevnejše policijske naloge. Svoje veščine so danes prikazali na usposabljanju.
Oglej si celoten članek

"Organizacija dela specialne enote je prilagojena 24-urni dosegljivosti v okviru rednega delovnega časa in časa pripravljenosti za delo, kar omogoča fleksibilno organiziranost glede na kadrovsko popolnjenost enote in varnostne razmere," pravijo na Generalni policijski upravi.

V primeru aktivacije se ekipa okrepi

Del specialne enote je večino dni v službi vse do 23. ure, poleg tega je 24 ur dnevno v enoti tudi dežurni policist. Ekipa specialne enote se okrepi le v primeru, ko obstaja velika možnost za aktivacijo. V takšnih primerih so policisti v pripravljenosti ponavadi v službi in so upravičeni do dodatkov za delo v posebnih pogojih.

Maksimalni čas 120 minut

V primeru, da je policiste treba aktivirati od doma, je prva skupina ustrezno opremljenih policistov pripravljena v povprečju v 40 minutah, ostali pa najkasneje v približno eni uri. Če pa so policisti v službi, je ta čas bistveno krajši. Na odhod so pripravljeni v 10 do 15 minutah.

Kljub temu je čas prihoda na kraj izvajanja posamezne operativne naloge od primera do primera zelo različen.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 17:10 2. Avgust 2011.

    "Fantje Kresalove so se izkazali" - ja včasih greste pa čez rob. Kresalka in njeni "fantje."<br />Ko pride Kresalka in …

  • 17:09 2. Avgust 2011.

    Se strinjam z nergačem, v peskovniku vse super, ko gre zares beda (tako je če imaš blond šefa).

  • 15:56 2. Avgust 2011.

    Fantje Kresalove??? Sicer je pa nergač dobro napisal!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.