Slovenija
42 ogledov

Fantje Kresalove so se izkazali

Specialna enota
1/24
Anže Petkovšek
Nenehen trud in usposabljanje – del opisa delovnih nalog pripadnikov specialne enote, ki opravljajo najzahtevnejše policijske naloge. Svoje veščine so danes prikazali na usposabljanju.

"Organizacija dela specialne enote je prilagojena 24-urni dosegljivosti v okviru rednega delovnega časa in časa pripravljenosti za delo, kar omogoča fleksibilno organiziranost glede na kadrovsko popolnjenost enote in varnostne razmere," pravijo na Generalni policijski upravi.

V primeru aktivacije se ekipa okrepi

Del specialne enote je večino dni v službi vse do 23. ure, poleg tega je 24 ur dnevno v enoti tudi dežurni policist. Ekipa specialne enote se okrepi le v primeru, ko obstaja velika možnost za aktivacijo. V takšnih primerih so policisti v pripravljenosti ponavadi v službi in so upravičeni do dodatkov za delo v posebnih pogojih.

Maksimalni čas 120 minut

V primeru, da je policiste treba aktivirati od doma, je prva skupina ustrezno opremljenih policistov pripravljena v povprečju v 40 minutah, ostali pa najkasneje v približno eni uri. Če pa so policisti v službi, je ta čas bistveno krajši. Na odhod so pripravljeni v 10 do 15 minutah.

Kljub temu je čas prihoda na kraj izvajanja posamezne operativne naloge od primera do primera zelo različen.

Komentarjev 5
  • maneken 17:10 02.avgust 2011.

    "Fantje Kresalove so se izkazali" - ja včasih greste pa čez rob. Kresalka in njeni "fantje."Ko pride Kresalka in njeni fantje, se vsi normalni razbežijo...;)

  • pepe 17:09 02.avgust 2011.

    Se strinjam z nergačem, v peskovniku vse super, ko gre zares beda (tako je če imaš blond šefa).

  • albert 15:56 02.avgust 2011.

    Fantje Kresalove??? Sicer je pa nergač dobro napisal!