Fantomski študentski nadzorniki

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Šos. Za delovanje nadzorne komisije lani slabih 37 tisoč evrov, kdo ima status, pa ne smemo vedeti.
Oglej si celoten članek

Nadzorna komisija Študentske organizacije Slovenije (Šos), ki je bila nazadnje konstituirana leta 2008, čeprav ima po študentski ustavi mandat le dve leti, je lani za svoje delovanje porabila 36.700 evrov študentskega denarja.

Čeprav je njena naloga nadzor zakonitega delovanja Šosa in namenske porabe 15 milijonov študentskega denarja, imajo le še trije od sedmih članov komisije status študenta.

Vprašamo naj vsakega

Da njihov mandat traja že tri leta, sicer ni sporno, saj jim akti nalagajo, da naloge opravljajo do konstituiranja nove komisije, kar se bo najverjetneje zgodilo po decembrski skupščini Šosa.

Na Šosu so krivdo za zamudo pri konstituiranju nove komisije pripisali po njihovi oceni nedelujočemu študentskemu zboru Študentske organizacije Univerze na Primorskem (Šoup), ki ga je vodil Željko Urumović.

Trenutno komisijo sestavlja sedem članov, in sicer predsednik Tine Janežič, namestnik Gregor Jordan, Miroslav Sarkičević, Goran Sambt, Kristjan Gorup, Radenko Tešanović in Anže Marn.

Na vprašanje, kdo od omenjenih ima še status študenta, na Šosu odgovarjajo: “Če želite poimenski seznam, kdo ima status študenta, morate v skladu z zakonom o varstvu osebnih podatkov to vprašanje nasloviti na vsakega člana posebej. Člane izvolijo predstavniški organi entitet in oni so tisti, ki preverjajo status študenta članom komisije.”

Vprašanje, ali študenti res ne smejo vedeti, kdo od njihovih nadzornikov sploh še je študent, smo včeraj naslovili na informacijsko pooblaščenko.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.