Slovenija
36 ogledov

Fantomski študentski nadzorniki

Žurnal24 main
Šos. Za delovanje nadzorne komisije lani slabih 37 tisoč evrov, kdo ima status, pa ne smemo vedeti.

Nadzorna komisija Študentske organizacije Slovenije (Šos), ki je bila nazadnje konstituirana leta 2008, čeprav ima po študentski ustavi mandat le dve leti, je lani za svoje delovanje porabila 36.700 evrov študentskega denarja.

Čeprav je njena naloga nadzor zakonitega delovanja Šosa in namenske porabe 15 milijonov študentskega denarja, imajo le še trije od sedmih članov komisije status študenta.

Vprašamo naj vsakega

Da njihov mandat traja že tri leta, sicer ni sporno, saj jim akti nalagajo, da naloge opravljajo do konstituiranja nove komisije, kar se bo najverjetneje zgodilo po decembrski skupščini Šosa.

Na Šosu so krivdo za zamudo pri konstituiranju nove komisije pripisali po njihovi oceni nedelujočemu študentskemu zboru Študentske organizacije Univerze na Primorskem (Šoup), ki ga je vodil Željko Urumović.

Trenutno komisijo sestavlja sedem članov, in sicer predsednik Tine Janežič, namestnik Gregor Jordan, Miroslav Sarkičević, Goran Sambt, Kristjan Gorup, Radenko Tešanović in Anže Marn.

Na vprašanje, kdo od omenjenih ima še status študenta, na Šosu odgovarjajo: “Če želite poimenski seznam, kdo ima status študenta, morate v skladu z zakonom o varstvu osebnih podatkov to vprašanje nasloviti na vsakega člana posebej. Člane izvolijo predstavniški organi entitet in oni so tisti, ki preverjajo status študenta članom komisije.”

Vprašanje, ali študenti res ne smejo vedeti, kdo od njihovih nadzornikov sploh še je študent, smo včeraj naslovili na informacijsko pooblaščenko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.