Farsa s kavbojci in Indijanci

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Posle Jankovića treba preiskati, a to je delo nadzornih in sodnih organov, ne parlamentarne preiskovalne komisije.
Oglej si celoten članek

Jure Janković je v dveh dneh s svojega računa prenakazal 668 tisoč evrov. Bila sem šokirana, ker je na primer samo svoji ženi nakazal toliko, kolikor je moj stanovanjski kredit, ki ga bom odplačevala dolgih 20 let. Šokirana pa sem bila tudi zato, ker so ti podatki prišli v javnost. Ali to pomeni, da mora vsak, ki ga želi ena od političnih opcij potunkati, skrbeti, kdaj bo njegov bančni izpisek prišel v medije? Očitno da.

Narobe svet. Tu zame ni pomembno, ali so izdali bančne transakcije Jankovića ali bi izdali bančne transakcije Janeza Janše. V obeh primerih bi vztrajala, da imajo parlamentarne preiskovalne komisije prevelika pooblastila, ker je njihov namen le politično obračunavanje. Pri tem ni debate, da je treba nujno raziskati posle družine Janković. Ampak to morajo narediti davčna uprava, urad za preprečevanje pranja denarja, Nacionalni preiskovalni urad, tožilstvo. To je njihovo delo. Če to slabo opravljajo, je treba nekaj spremeniti pri njih, ne pa v vlogo zasliševalcev postaviti poslance. Ti se potem gredo kavbojce in Indijance, mi pa smo priča taki farsi, kot je bila včeraj. V ospredje so stopila predvolilna kupčkanja, ko poslanci niso prišli na sejo komisije, ker so imeli gumidefekt, snemanje ali zdravniški pregled. Vsi na isti dan ob isti uri z istim ciljem: preprečiti zaslišanje Jureta Jankovića. Le en cilj pa ima s svojim hitenjem tudi Jerajeva, ki želi v predvolilni tekmi Zoranu Jankoviću zadati čim več udarcev. In prav zaradi tega, dragi poslanci, bi ukinila vaše komisije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.