Slovenija > Komentarji in kolumne
19 ogledov

Farsa s kavbojci in Indijanci

Nina Oštrbenk Saša Despot
Posle Jankovića treba preiskati, a to je delo nadzornih in sodnih organov, ne parlamentarne preiskovalne komisije.

Jure Janković je v dveh dneh s svojega računa prenakazal 668 tisoč evrov. Bila sem šokirana, ker je na primer samo svoji ženi nakazal toliko, kolikor je moj stanovanjski kredit, ki ga bom odplačevala dolgih 20 let. Šokirana pa sem bila tudi zato, ker so ti podatki prišli v javnost. Ali to pomeni, da mora vsak, ki ga želi ena od političnih opcij potunkati, skrbeti, kdaj bo njegov bančni izpisek prišel v medije? Očitno da.

Narobe svet. Tu zame ni pomembno, ali so izdali bančne transakcije Jankovića ali bi izdali bančne transakcije Janeza Janše. V obeh primerih bi vztrajala, da imajo parlamentarne preiskovalne komisije prevelika pooblastila, ker je njihov namen le politično obračunavanje. Pri tem ni debate, da je treba nujno raziskati posle družine Janković. Ampak to morajo narediti davčna uprava, urad za preprečevanje pranja denarja, Nacionalni preiskovalni urad, tožilstvo. To je njihovo delo. Če to slabo opravljajo, je treba nekaj spremeniti pri njih, ne pa v vlogo zasliševalcev postaviti poslance. Ti se potem gredo kavbojce in Indijance, mi pa smo priča taki farsi, kot je bila včeraj. V ospredje so stopila predvolilna kupčkanja, ko poslanci niso prišli na sejo komisije, ker so imeli gumidefekt, snemanje ali zdravniški pregled. Vsi na isti dan ob isti uri z istim ciljem: preprečiti zaslišanje Jureta Jankovića. Le en cilj pa ima s svojim hitenjem tudi Jerajeva, ki želi v predvolilni tekmi Zoranu Jankoviću zadati čim več udarcev. In prav zaradi tega, dragi poslanci, bi ukinila vaše komisije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.