Fašistični napis pred domom Kresalove

Foto: Žurnal24 (Foto: bralec)
V noči na soboto so nepridipravi pred vhod v dom notranje ministrice Katarine Kresal napisali "Anti- anti- fa!".
Oglej si celoten članek

"Pred hišo notranje ministrice Katarine Kresal pripadniki skrajne desnice pišejo neprimerne grafite in rišejo rasistične znake," nam je sporočil bralec.

Na sliki je znak White Pride Worldwide (prevod: Beli ponos širom sveta). Ta slogan, ki ga pogosto uporabljajo neonacistične organizacije, nakazuje na ponos belcev zaradi svetle polti. Njegovi privrženci zagovarjajo tezo, da je ponos belcev enakovreden tako imenovanemu črnemu ponosu.

Zagovarjajo trditev, da na svetu obstajajo dvojna kulturna merila, kjer je le nekaterim etničnim skupinam dovoljeno odkrito izraziti ponos na svojo dediščino, in da slogan ne predstavlja rasizma.

Na Policijski upravi Ljubljana so nam povedali, da kakršne koli prijave v zvezi s tem napisom niso prejeli in zato zadeve tudi ne obravnavajo..

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.