Fides ne popušča

Zdravniki ne popuščajo in od vlade zahtevajo, naj umakne predlagane plačne spremembe.
Oglej si celoten članek

Zdravniški sindikat Fides je danes odgovoril na vladni memorandum, v katerem so podali razloge, zakaj so se odločili znižati plačilo nadurnega dela. Kot je za zurnal24.si povedal predsednik sindikata Konrad Kuštrin, od vlade zahtevajo "umik sprememb novele zakona o sistemu plač v javnem sektorju“.

"Nič se ne bomo pogajali o tem. To je bilo že vse znižano ob vstopu v nov plačni sistem," Kuštrin odgovarja na vprašanje, ali so se z vlado sploh pripravljeni pogajati o znižanju plačila nadurnega dela. Po njegovih besedah tako praktično ni več zdravnika, ki ne bi podpisal preklica soglasja o nadurnem delu. Na vprašanje, kako komentira izjavo premierja Boruta Pahorja, da do bistvenih popravkov zakona ne bo prišlo, pa Kuštrin odgovarja: "V redu. Se pravi mu je vseeno za paciente.

Zdravniki se ne strinjajo z napovedano znižano postavko v primeru nadurnega dela. Če bo vlada spremembe zakona sprejela, so zdravniki napovedali, da bodo delali samo 40 ur na teden. Zato so tudi začeli množično podpisovati preklice soglasja k nadurnemu delu. To ne pomeni, da dežurne službe ne bo več, bodo pa te ure šle v fond rednega dela, največje breme manjšega obsega delovnih ur pa bodo seveda na koncu nosili pacienti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.