Slovenija
34 ogledov

Fides ne popušča

Zdravniki ne popuščajo in od vlade zahtevajo, naj umakne predlagane plačne spremembe.

Zdravniški sindikat Fides je danes odgovoril na vladni memorandum, v katerem so podali razloge, zakaj so se odločili znižati plačilo nadurnega dela. Kot je za zurnal24.si povedal predsednik sindikata Konrad Kuštrin, od vlade zahtevajo "umik sprememb novele zakona o sistemu plač v javnem sektorju“.

"Nič se ne bomo pogajali o tem. To je bilo že vse znižano ob vstopu v nov plačni sistem," Kuštrin odgovarja na vprašanje, ali so se z vlado sploh pripravljeni pogajati o znižanju plačila nadurnega dela. Po njegovih besedah tako praktično ni več zdravnika, ki ne bi podpisal preklica soglasja o nadurnem delu. Na vprašanje, kako komentira izjavo premierja Boruta Pahorja, da do bistvenih popravkov zakona ne bo prišlo, pa Kuštrin odgovarja: "V redu. Se pravi mu je vseeno za paciente.

Zdravniki se ne strinjajo z napovedano znižano postavko v primeru nadurnega dela. Če bo vlada spremembe zakona sprejela, so zdravniki napovedali, da bodo delali samo 40 ur na teden. Zato so tudi začeli množično podpisovati preklice soglasja k nadurnemu delu. To ne pomeni, da dežurne službe ne bo več, bodo pa te ure šle v fond rednega dela, največje breme manjšega obsega delovnih ur pa bodo seveda na koncu nosili pacienti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.