Finančni ministri o krizi

Foto: Žurnal24 Za letos pa so strokovnjaki napoved za gospodarsko rast znižali z 1,6 na 1,2 ods
Na srečanju finančnih ministrov EU bodo pogovori tekli predvsem o trenutni finančni krizi na svetovnih trgih in o možnih ukrepih za njeno omilitev.
Oglej si celoten članek

Na srečanju, ki se ga bo udeležil tudi slovenski finančni minister Andrej Bajuk, bodo na udaru vodilni v sektorju oziroma njihovi dohodki, ki niso bili vedno vezani na njihovo uspešnost. Ministri naj bi skušali uskladiti pristop EU pri spopadanju s težavami, vendar pa naj bi poudarili, da lahko, če to zahtevajo razmere, države ukrepajo v skladu s situacijo.

Pričakovati je poziv bankam, naj si prizadevajo za večji napredek pri preglednosti ocenjevanja tveganj, opozorili pa bodo tudi, da je treba bdeti nad ekonomskim in finančnim dogajanjem. Prav tako je pomembno, da sledijo načrtu za finančno stabilnost, h kateremu se je zavezala EU.

Finančni ministri se bodo posvetili tudi slabi gospodarski situaciji v EU in visokim cenam nafte. Pred vrhom EU, ki bo naslednji teden, bodo obravnavali tudi predlog direktive o kapitalski ustreznosti zavarovalnici (tako imenovana Solventnost 2) in spet davčne zadeve.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.