Slovenija
15 ogledov

Finančni ministri o krizi

Za letos pa so strokovnjaki napoved za gospodarsko rast znižali z 1,6 na 1,2 ods Žurnal24 main
Na srečanju finančnih ministrov EU bodo pogovori tekli predvsem o trenutni finančni krizi na svetovnih trgih in o možnih ukrepih za njeno omilitev.

Na srečanju, ki se ga bo udeležil tudi slovenski finančni minister Andrej Bajuk, bodo na udaru vodilni v sektorju oziroma njihovi dohodki, ki niso bili vedno vezani na njihovo uspešnost. Ministri naj bi skušali uskladiti pristop EU pri spopadanju s težavami, vendar pa naj bi poudarili, da lahko, če to zahtevajo razmere, države ukrepajo v skladu s situacijo.

Pričakovati je poziv bankam, naj si prizadevajo za večji napredek pri preglednosti ocenjevanja tveganj, opozorili pa bodo tudi, da je treba bdeti nad ekonomskim in finančnim dogajanjem. Prav tako je pomembno, da sledijo načrtu za finančno stabilnost, h kateremu se je zavezala EU.

Finančni ministri se bodo posvetili tudi slabi gospodarski situaciji v EU in visokim cenam nafte. Pred vrhom EU, ki bo naslednji teden, bodo obravnavali tudi predlog direktive o kapitalski ustreznosti zavarovalnici (tako imenovana Solventnost 2) in spet davčne zadeve.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.