Franc Kangler v drugem krogu

Foto: Nino Verdnik Lokalne volitve v Mariboru Foto: Nino Verdnik Lokalne volitve v Mariboru Foto: Nino Verdnik Lokalne volitve v Mariboru Foto: Nino Verdnik Lokalne volitve v Mariboru Foto: Nino Verdnik Lokalne volitve v Mariboru Foto: Nino Verdnik Lokalne volitve v Mariboru Foto: Nino Verdnik Lokalne volitve v Mariboru Foto: Nino Verdnik Lokalne volitve v Mariboru
Francu Kanglerju, ki so ga Mariborčani z množičnimi protesti odstavili z mesta župana, je uspeli priti v drugi krog županskih volitev.
Oglej si celoten članek

Po preštetih skoraj 92 odstotkih oddanih glasov je zdajšnji župan Andrej Fištravec dobil slabih 41 odstotkov glasov, v drugi krog pa se je presenetljivo uvrstil Franc Kangler z nekaj manj kot 18 odstotki. Kangler je namreč decembra 2012 pod pritiskom množičnih protestov, ki so se začeli zaradi stacionarnih radarjev, odstopil. 

"Maribor potrebuje očiščenje, to se bo zgodilo v drugem krogu," je prepričan Fištravec. "Bivši župan bo v drugem krogu videl, kje je njegovo mesto," je še dodal Fištravec. 

"To je njegovo osebno mnenje, jaz vsakega protikandidata spoštujem, v mojem stilu ni, da bi žalil protikandidata," se je odzval Kangler. 

"Niso me odstavili, odstopil sem"

Glede preteklosti pa je komentiral: "Niso me odstavili, v meni je bilo toliko politlične modrosti, da sem odstopil. Sedaj ponujam roko mestu, prepričan sem, da je naš program dober, želim si nadaljevati, kar smo v preteklosti dobrega naredili." 

Kangler je sicer prepričan, da so vse ovadbe, obtožnice in obsodba krivica, kar po njegovem kaže tudi razveljavljena sodba v primeru podelitve stanovanja vedeževalki Karin Ježoviti. Zadeva je sicer vrnjena na prvostopenjsko sodišče v ponovno sojenje. 

Kangler: "Fištravec je zaenkrat še moj župan"

Pred javljanjem za Pop TV sta si Fištravec in Kangler segla v roko. "Vesel sem, da mi je gospod Fištravec stisnil roko. Ga spoštujem, on je še zaenkrat moj župan," je dejal Kangler. 

Fištravec v drugem krogu pričakuje podporo SMC, Desusa in SD ter nekaterih list, ki so se uvrstile v mestni svet. Kangler pa je dejal, da računa "na podporo Mariborčanov, ki znajo vrednotiti moje preteklo delo in mojo vizijo za prihodnost".

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 08:26 6. Oktober 2014.

    Eni pa res nimajo frisa oz. ga nimajo na ta pravem mestu ! A ni tale v kehi ?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.