Slovenija
9 ogledov

Franc Kangler v drugem krogu

Franc Kangler
1/8
BC/Mediaspeed
Francu Kanglerju, ki so ga Mariborčani z množičnimi protesti odstavili z mesta župana, je uspeli priti v drugi krog županskih volitev.

Po preštetih skoraj 92 odstotkih oddanih glasov je zdajšnji župan Andrej Fištravec dobil slabih 41 odstotkov glasov, v drugi krog pa se je presenetljivo uvrstil Franc Kangler z nekaj manj kot 18 odstotki. Kangler je namreč decembra 2012 pod pritiskom množičnih protestov, ki so se začeli zaradi stacionarnih radarjev, odstopil. 

"Maribor potrebuje očiščenje, to se bo zgodilo v drugem krogu," je prepričan Fištravec. "Bivši župan bo v drugem krogu videl, kje je njegovo mesto," je še dodal Fištravec. 

"To je njegovo osebno mnenje, jaz vsakega protikandidata spoštujem, v mojem stilu ni, da bi žalil protikandidata," se je odzval Kangler. 

"Niso me odstavili, odstopil sem"

Glede preteklosti pa je komentiral: "Niso me odstavili, v meni je bilo toliko politlične modrosti, da sem odstopil. Sedaj ponujam roko mestu, prepričan sem, da je naš program dober, želim si nadaljevati, kar smo v preteklosti dobrega naredili." 

Kangler je sicer prepričan, da so vse ovadbe, obtožnice in obsodba krivica, kar po njegovem kaže tudi razveljavljena sodba v primeru podelitve stanovanja vedeževalki Karin Ježoviti. Zadeva je sicer vrnjena na prvostopenjsko sodišče v ponovno sojenje. 

Kangler: "Fištravec je zaenkrat še moj župan"

Pred javljanjem za Pop TV sta si Fištravec in Kangler segla v roko. "Vesel sem, da mi je gospod Fištravec stisnil roko. Ga spoštujem, on je še zaenkrat moj župan," je dejal Kangler. 

Fištravec v drugem krogu pričakuje podporo SMC, Desusa in SD ter nekaterih list, ki so se uvrstile v mestni svet. Kangler pa je dejal, da računa "na podporo Mariborčanov, ki znajo vrednotiti moje preteklo delo in mojo vizijo za prihodnost".

Komentarjev 1
  • Žurnalček 08:26 06.oktober 2014.

    Eni pa res nimajo frisa oz. ga nimajo na ta pravem mestu ! A ni tale v kehi ?