Franc Rode na razkošnih 400 kvadratih, papež jih ima 50

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Vatikansko stanovanje Franceta Rodeta je veliko kar 409 kvadratnih metrov, piše Primorski dnevnik.
Oglej si celoten članek

Včeraj sta v Italiji izšli knjigi, v katerem avtorja Emiliano Fittipaldi in Gianluigi Nuzzi razkrivata finančne miškulance in nepravilnosti v vatikanskih kuriji. Med drugim razkrivata, da je Tarcisio Bertone, nekdanji vatikanski državni sekretar, med kardinali pravi "car", poroča Primorski dnevnik.

Živi namreč v razkošnem 700 kvadratnih metrov velikem stanovanju v zadnjem nadstropju palače San Carlo v Vatikanu.Bertone naj bi dal svoje stanovanje denimo preurediti z 200 tisoč evri, ki jih je nek sklad zbral za pediatrično bolnišnico Bambino Gesu. 

Nič skromnejši naj ne bi bil 81-letni slovenski kardinal Rode, ki sredi Vatikana živi v stanovanju, ki meri 409 kvadratnih metrov, tako velika stanovanja pa naj bi imelo več kardinalov. 

Papež Frančišek, ki si prizadeva za prelom s preteklostjo, si je denimo za bivališče izbral skromno stanovanje, ki meri 50 kvadratnih metrov.

Iz knjig še izvemo, da upravlja vatikanska banka IOR štiri denarne sklade za pomoč revnim, ki pa revnim ne pomagajo veliko, da prejema nek odvetnik po 80.000 evrov na leto za vsak postopek beatifikacije, da se nekateri kardinali radi peljejo z dragimi helikopterji ter da je Bertone prej pravilo kot izjema. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 24

  • 07:37 7. November 2015.

    Če je bog, ima za Rodeta rezervirane sobane med hudiči v peklu. A on, prepričani smo, v boga ne verjame. …

  • 21:54 6. November 2015.

    Če veš (vsaj upam da veš, joj menda no?), da so si Boga izmislili v tej Cerkvi, in če veš, …

  • 21:37 6. November 2015.

    Hahaha! Pusti njegovo družino? Pol je res da ima sina, najbrž je fant od fare! Hahaha. Pravzaprav ni smešno, bogi …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.