Fructal selijo v Srbijo

Foto: Nektar
Foto: Nektar
Del Fructalove proizvodnje naj bi se preselil v Srbijo. Tam so ugodnejše carinske dajatve na izvoz, nižji stroški proizvodnje in cenejše surovine. Direktor Bojan Radun je navedbe zanikal in zagotovil, da delovna mesta v Sloveniji niso ogorožena.
Oglej si celoten članek

Da bo do selitve prišlo zaradi ekonomskih interesov, je na včerajšnjem forumu menedžerjev v Beogradu povedal Bojan Radun, izvršni direktor Nectarja, ki je lani prevzel Fructal.

Že požirajo obljube?

Decembra lani, ko je Nectar postal lastnik Fructala, so v srbski družbi dejali, da poleg ohranitve proizvodnje načrtujejo dodatna vlaganja v razvoj sadjarstva in lokalnih pridelovalcev sadja v Vipavski dolini. Nectar pa je z ajdovsko občino tudi sklenil sporazum, v katerem se je zavezal, da zaposlenih v Fructalu - teh je okoli 370 - ne bo odpuščal.

Včeraj pa je Radun dejal, da je bilo že pred prevzemom znano, da v Fructalu obstaja višek delovne sile. Ničesar ne bodo storili "na silo", vendar pa gospodarski interes kaže na to, da se del proizvodnje preseli v Srbijo, sicer bi bilo v nasprotnem primeru ogroženo poslovanje celotne družbe in ostalih delovnih mest, je še pojasnil Radun.

Danes je za Pop TV sicer povedal, da je bil narobe razumljen in da bodo za nekatere trge izdeleke proizvajali tudi v drugih državah, da pa proizvodnja v Sloveniji ni ogrožena.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 12

  • 19:20 8. Marec 2014.

    Kolikor jaz vem in vem precej, saj sem bila "noter" od leta 1990 do 2010 ni imel Janez Janša s …

  • 19:15 8. Marec 2014.

    Nimaš prav glede Fructala in se vidi, da ne poznaš situacije. Vidi se, da tudi Janše nimaš rad. Do leta …

  • 12:59 28. Februar 2013.

    Kaj se še niso naučili srbske politike?? Pod drobnogled je treba vzeti mestno zgodovino mesta"SREBRNICA"

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.