Dacarji prodajajo za sto tisočakov luksuza

Foto: FURS ročna ura dražba Foto: FURS ročna ura dražba Foto: FURS ročna ura dražba Foto: FURS ročna ura dražba Foto: FURS ročna ura dražba Foto: FURS ročna ura dražba Foto: FURS ročna ura dražba Foto: FURS ročna ura dražba Foto: FURS ročna ura dražba Foto: FURS ročna ura dražba Foto: FURS ročna ura dražba Foto: FURS ročna ura dražba Foto: FURS ročna ura dražba
Na voljo je 13 ročnih ur v skupni vrednosti 99.500 evrov.
Oglej si celoten članek

Izklicne cene za ure znašajo od 1.500 do 18.000 evrov brez carine in DDV. Prestižne ure so predstavniki mobilnih enot zasegli tujcu, ki jih je skušal tihotapiti skrite v svojem vozilu. 

Med urami, ki so na voljo, so prestižni modeli znamk Rolex, Cartier, Chopard, Daniel Roth. V strokovni oceni med drugim lahko preberemo, da je model Daytona znamke Rolex (fotografija 1) narejen iz 18-karatnega belega zlata, s srebrno številčnico in pasom, ki je prav tako narejen iz 18-karatnega belega zlata. Iz enakega zlata je narejeno tudi pregibno zapiralo. Ocenjena vrednost ure, ki je nova, je 12.000 evrov. 

Foto: FURS ročna ura dražba Najdražja je ura znamke Daniel Roth. Gre za model Ellipsocurvex Perpetual Calendar (fotografija 5). Ohišje je iz 18-karatnega belega zlata, tako kot tudi pregibno zapiralo. Ura je nova, ima sicer nekaj manjših prask, a je njena ocenjena vrednost 18.000 evrov. 

Najmanj je treba odšteti za ročno ure znamke Zenith, model Elite (fotografija 13). Gre za jekleno ročno uro, brez pasu in brez zapirala. Njena ocenjena vrednost je 1.500 evrov. 

Oceno zaseženih ur je opravilo podjetje Malalan, ki potrjuje njihovo originalnost, brezhibno delovanje in ohranjenost. Ocena je na voljo na spletni strani finančne uprave

Slovenija Finančna uprava prodaja bencin za dirkanje

Foto: FURS ročna ura dražba Ponudniki morajo vplačati varščino

Ure bo finančna uprava prodajala na dražbi, ki bo 22. decembra ob 10. uri v prostorih Finančnega urada Maribor.

Pred začetkom javne dražbe mora ponudnik vplačati varščino ali predložiti ustrezen instrument zavarovanja plačila varščine, ki znaša 10 odstotkov izklicne cene vsake posamezne ročne ure. 

Najboljši ponudnik bo lahko kupljene ure prevzel takoj po plačilu kupnine. Od dosežene prodajne cene se plača carina (0,8 evra na kos) in 22-odstotni davek na dodano vrednost. 

Oddajanje Zaslužkarje prek Airbnb in Bookinga so najbrž razkrile banke

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 07:16 12. December 2017.

    Dejansko bi morali zasneženo dati v uničenje.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.