FURS uporabnike opozarja na spremembo

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Sprememba bo začela veljati 30. junija letos in do takrat se je nanjo treba pripraviti.
Oglej si celoten članek

Finančna uprava RS je napovedala, da bo od 30. junija dalje onemogočena uporaba protokola TLS 1.0. Sprememba bo vplivala na vse uporabnike davčnih blagajn. 

Namen spremembe je vzdrževati minimalno raven varnosti v komunikaciji odjemalcev s FURS sistemom za davčno potrjevanje računov. 

Davčna olajšava Oddajte vlogo za vzdrževanega družinskega člana

Kaj morajo uporabniki davčnih blagajn storiti?

Vsi uporabniki davčnih blagajn naj se do 30. junija 2018 obrnejo na dobavitelja svoje davčne blagajne in ga povprašajo, ali sprememba protokola vpliva tudi na njihovo davčno blagajno. Sprememba sicer potencialno vpliva predvsem na starejše operacijske sisteme (npr. Windows XP). Uporabniki davčnih blagajn bodo tako (s pomočjo svojih dobaviteljev davčnih blagajn) preverili združljivost svojih programskih rešitev in se tako izognili težavam. 

Davčne blagajne so v veljavi od 1. januarja 2016. Potrebujejo jih vsi - tudi fizične osebe - ki poslujejo z gotovino in izdajajo račune. V prvem letu uporabe so davčne blagajne v državni proračun prinesle 81 milijonov evrov več davkov in prispevkov za socialno varstvo kot leto pred tem. 

Slovenija Davkariji smo večino dali prostovoljno

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.