Gale Janši: Že 15. aprila sem vas želel seznaniti z nepravilnostmi

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Ivan Gale predsednika vlade Janeza Janšo sprašuje, zakaj se ni odzval na njegovo prošnjo.
Oglej si celoten članek

O nabavi zaščitne opreme bo vlada v tem tednu razpravljala v sredo. Do torka je namreč predsednik vlade Janez Janša ministrom dal čas, da pripravijo poročila o tem, kako so se nakupi izvajali. Premier se sicer na afero maske in razkritja v oddaji Tarča razen v zapisih na Twitterju še ni odzval. 

Na enega od premierjevih zapisov se je odzval tudi žvižgač Ivan Gale. Janša je v enem od tvitov zapisal, da je bila oddaja Tarča "fake news". 

Na ta zapis se je odzval Gale. Zapisal je, da je kontakt z ekipo oddaje Tarča vzpostavil sam in da za njegovo namero ni vedel nihče. "Vi se mi niste odzvali, ko sem vas 15. 4. 2020 hotel seznaniti z nepravilnostmi. Zakaj?"

Kot so za TV Slovenija povedali v kabientu predsednika vlade, Janši ni znano, da bi poskušal Ivan Gale stopiti v stik z njim. 

Spomnimo, Ivan Gale je v oddaji Tarča spregovoril o pritiskih, ki naj bi jih vršili na zaposlene na Zavodu RS za blagovne rezerve, o favoriziranju posameznih podjetij pri dobavi zaščitne opreme. 

Afera maske Žvižgač: Pritiskali so na nas, grozili in vpili naj nakažemo denar

"Gre za režiran in politično motiviran lov na mojo glavo. Dejstva izginjajo, vse se je spreobrnilo v politično predstavo," je na očitke odgovoril gospodarski minister Zdravko Počivalšek.

"Ne bom odstopil!" Počivalšek: Gre za režiran in politično motiviran lov na mojo glavo

V oddaji Tarča so sicer med drugim razkrili tudi, da sta bila v nabavo zaščitne opreme vpletena Lojze Peterle in Marjan Podobnik. Slednji je Galeta že pozval, da se v živo soočita.  

Slovenija Ivan Gale odgovarja Podobniku, ta ga vabi na soočenje

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 51

  • 09:18 28. April 2020.

    Anekdota: Plavolasi komunajzarki je v deročo vodo padla 2 l. stara hčerka. Janša se nemudoma vrže v v odo in …

  • 07:57 28. April 2020.

    Dokler ne bo spremembe volilnega sistema, kjer kriminalci nimajo pravice volit, biti izvoljeni ter jim je po prestani kazni za …

  • 07:51 28. April 2020.

    Tov. Gale! Zakaj pa niste obvestili policijo o nepravilnostih? Če bi obvestili premierja, bi ga potem lahko mediji obdolžili, da …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.