Slovenija
12927 ogledov

Gale Janši: Že 15. aprila sem vas želel seznaniti z nepravilnostmi

Zaščitna kirurška medicinska maska Profimedia
Ivan Gale predsednika vlade Janeza Janšo sprašuje, zakaj se ni odzval na njegovo prošnjo.

O nabavi zaščitne opreme bo vlada v tem tednu razpravljala v sredo. Do torka je namreč predsednik vlade Janez Janša ministrom dal čas, da pripravijo poročila o tem, kako so se nakupi izvajali. Premier se sicer na afero maske in razkritja v oddaji Tarča razen v zapisih na Twitterju še ni odzval. 

Na enega od premierjevih zapisov se je odzval tudi žvižgač Ivan Gale. Janša je v enem od tvitov zapisal, da je bila oddaja Tarča "fake news". 

Na ta zapis se je odzval Gale. Zapisal je, da je kontakt z ekipo oddaje Tarča vzpostavil sam in da za njegovo namero ni vedel nihče. "Vi se mi niste odzvali, ko sem vas 15. 4. 2020 hotel seznaniti z nepravilnostmi. Zakaj?"

Kot so za TV Slovenija povedali v kabientu predsednika vlade, Janši ni znano, da bi poskušal Ivan Gale stopiti v stik z njim. 

Spomnimo, Ivan Gale je v oddaji Tarča spregovoril o pritiskih, ki naj bi jih vršili na zaposlene na Zavodu RS za blagovne rezerve, o favoriziranju posameznih podjetij pri dobavi zaščitne opreme. 

Afera maske Slovenija Žvižgač: Pritiskali so na nas, grozili in vpili naj nakažemo denar

"Gre za režiran in politično motiviran lov na mojo glavo. Dejstva izginjajo, vse se je spreobrnilo v politično predstavo," je na očitke odgovoril gospodarski minister Zdravko Počivalšek.

Zdravko Počivalšek "Ne bom odstopil!" Slovenija Počivalšek: Gre za režiran in politično motiviran lov na mojo glavo

V oddaji Tarča so sicer med drugim razkrili tudi, da sta bila v nabavo zaščitne opreme vpletena Lojze Peterle in Marjan Podobnik. Slednji je Galeta že pozval, da se v živo soočita.  

Slovenija Ivan Gale odgovarja Podobniku, ta ga vabi na soočenje

dezurni@zurnal24.si
Komentarjev 51
  • tudbognasvečnereši 09:18 28.april 2020.

    Anekdota: Plavolasi komunajzarki je v deročo vodo padla 2 l. stara hčerka. Janša se nemudoma vrže v v odo in reši deklico. EPILOG: Na RTV SLO ,POP TV itd, Janšo obtožijo , pedofilije, nasilja nad otrokom, povzročanje otroku psihične travme, ...prikaži več očitajo mu da je na črno opravljal delo reševalca iz vode, itd....

  • 893013820ee00f6d7f0f6e7ff02849229c05d5dd 07:57 28.april 2020.

    Dokler ne bo spremembe volilnega sistema, kjer kriminalci nimajo pravice volit, biti izvoljeni ter jim je po prestani kazni za vse večne čase prepovedano delovanja v politiki, se bo to dogajalo tudi v bodoče. Delovanje v politiki je potrebno prepovedati ...prikaži več tudi nesposobnim politikom kruhoborcem, politikom, ki izstopijo iz stranke, se presedejo med neodvisne in politikom, ki v posmeh volilcem zaradi škodljivih odločitev z nasmehom sprejemajo politično odgovornost …

  • mirror 07:51 28.april 2020.

    Tov. Gale! Zakaj pa niste obvestili policijo o nepravilnostih? Če bi obvestili premierja, bi ga potem lahko mediji obdolžili, da hoče sam prikriti dejstva. Poznamo vaše umazane trike.

Sorodne novice