Slovenija
9679 ogledov

Podpora Galetu neverjetno raste, Mesec pravi, da ima oblast ljudstvo

kolesarji posnetek zaslona
Razkritja o dobavah zaščitne opreme še kar odmevajo po spletu.

Uslužbenec Zavoda za blagovne rezerve Ivan Gale, ki je v oddaji Tarča razkril posle z maskami ima na Facebooku vsak dan večjo podporo, ki zdaj šteje že več kot 50 tisoč članov. Prvak Levice Luka Mesec vidi to kot opomin vladi, da ima oblast ljudstvo.

Mesec meni, da to kaže na obstoj "močne kritične zavesti". "Teh skoraj 50.000 ljudi je treba brati kot opomin in opozorilo vladi, da ima v Sloveniji še vedno oblast ljudstvo, čeprav bi si kdo želel drugače," je navedel.

Joc Pečečnik in Zdravko Počivalšek ob prevzemu mask Zaščitna oprema Slovenija Pečečniku naročili maske FFP2, a je ta dobavil navadne kirurške

Molk premierja Janeza Janše po razkritjih v oddaji Televizije Slovenija je po njegovem mnenju pomenljiv. "Če sodimo, kako so se v prejšnjih situacijah odzvali, gre za to, da razmišljajo, kako stvar pomesti pod preprogo in s kakšno teorijo zarote prepričati ljudi, da niso krivi," je dejal.

Respiratorne maske N95 | Avtor: Epa Epa

Slovenija Ivan Gale odgovarja Podobniku, ta ga vabi na soočenje

Razkritja v Tarči so od podjetij v ospredje postavila predvsem Geneplanet, katerega direktor Marko Bitenc je za Televizijo Slovenija v nedeljo znova zavrnil podporo politike. Med glavnimi očitki glede poslovanja države z Geneplanetom je plačilo vnaprej, glede česar je Bitenc dejal, da gre za običajno prakso, ki se je držijo tudi pri poslovanju v drugih državah. Glede marže pa je dejal, da se lahko še precej spremeni, saj so stroški poslovanja v trenutnih razmerah drugačni.

Mesec: naslednja tarča mediji z RTV na čelu

Skrbi pa ga, kakšne bodo posledice tega. "Ko je bil razkrit primer Patria, so se spravili na celo pravosodje, ki so ga oklicali za krivosodje, videli smo deset let napadov na sodnike, proteste pred sodišči in podobno. Mislim, da Janša že riše novo tarčo, to so mediji z Radiotelevizijo Slovenija na čelu, ki je to afero razkrila," je dejal. Ob tem je pozval opozicijske stranke in ozaveščeno javnost, da naj stopijo v bran neodvisnemu preiskovalnemu novinarstvu in ne pustijo, da ga ta vlada pohodi.

koronavirus maske | Avtor: Epa Epa

Respiratorne maske N95 Slovenija Afera maske: Pritiski so bili strašni, grožnje, izsiljevanje

Koalicija se je sicer dogovorila, da bodo pristojna ministrstva do torka pripravila poročila o zagotavljanju zaščitne opreme v času pandemije covida-19 ter o stanju opreme ob primopredajah ob nastopu nove vlade. Kot je v petek na Twitterju sporočil premier Janez Janša, bodo poročilo poslali v DZ, kjer bo možna celovita obravnava, po napovedih obrambnega ministra Mateja Tonina pa tudi vsem pristojnim organom pregona.

Jelko Kacin Brez dlake na jeziku Slovenija Kacin: Gale ni noben žvižgač

V znak nasprotovanja ravnanju vlade se na družbenih omrežjih pojavljajo tudi pozivi k protestom. Na Policijski upravi Ljubljana so za STA povedali, da objave na družbenih omrežjih in drugod spremljajo, po potrebi pa so pripravljeni ukrepati, so dodali.

Ministra za obrambo in za gospodarstvo Matej Tonin in Zdravko Počivalšek sta sicer očitke zanikala. Počivalšek je zatrdil, da je za vse podpise pogodb odgovoren zavod za blagovne rezerve, ministrstvo za gospodarstvo pa da je od zavoda zahtevalo zgolj čim hitrejšo realizacijo že podpisanih pogodb.

 

 

Komentarjev 73
  • Solton 10:55 28.april 2020.

    vse te levičarske gologuzarje nesposobne na ignor in gremo dalje...s temi luzerčki se pa res nima smisla ukvarjat...

  • wolf.ata 10:50 28.april 2020.

    sami brezdelneži,tisti,ki so večno na socialni,ne-vladniki pripojeni na proračun,plačani brezdelneži nahujskani od globoke države,se skrivajo in počasi prihajajo na dan,eden po eden in delaj,začenjajo delati kaos-histerijo proti vladi, drugi delajo vstajo,zadaj pa čakajo razni Židan,Šarc,Kučan,Golobič,Zemljarič,itd.,da prevzamejo vlado nazaj,aktiven pa je ...prikaži več zelo D.Črnec,lahko bi bilo to njegovo delo,ne vem, moje videnje situacije,denar jim diši...

  • wolf.ata 15:24 27.april 2020.

    če bi ves denar,ki ga je leva opcija pokradla do sedaj od 45leta in denar,ki gre za te zakajene kolo-protestnike,ki živijo verjetno na socialni na naš račun bi pokrili ves primanjkljaj ob korona virusu za 2-3 krat,dragi moji,pa miljarde €+prej ...prikaži večj dolarjev se je izgubilo do danes,šlo na račune privilegiranih levosrčnih iz bivših podjetij