Slovenija
2053 ogledov

Pečečniku naročili maske FFP2, a je ta dobavil navadne kirurške

Joc Pečečnik (Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Namesto naročenih FFP2 mask je država od Pečečnika dobila navadne kirurške maske.

Zavod za blagovne rezerve je pri podjetju Public digital infrastructure Joca Pečečnika naročil dva milijona zaščitnih mask FFP2 v skupni vrednosti 3,7 milijona evrov, Pečečnikovo podjetje pa je po poročanju POP TV dobavilo zgolj navadne kirurške maske, ki so bile lažno označene kot maske tipa FFP2.

Zavod za blagovne rezerve je te kirurške maske že razdelil domovom za starejše in civilni zaščiti. V Zavodu za blagovne rezerve so potrdili, da maske, ki so jih dobili, niso bile tiste, ki so jih naročili, zato so Pečečniku zanje plačali bistveno nižjo ceno.

Država je Pečečniku naročila prek dva milijona kosov mask, po naročilnici pa naj bi mu zanje plačala 3,7 milijona evrov, kar znaša 1,85 evrov za masko. Zavod za blagovne rezerve je v postopku prevzema ugotovil napako, a se je s podjetjem vseeno dogovoril za sprejem vseh mask, pod pogojem, da je cena ustrezna kirurškim maskam. Tako je Zavod po poročanju POP TV Pečečniku plačal 50 centov za posamezno kirurško masko, skupna vrednost naročila pa je znašala 700 tisoč evrov.

Pri Pečečniku naj bi država po poročanju POP TV naročila tudi pet milijonov sterilnih rokavic v vrednosti štirih milijonov evrov, torej 80 centov za kos. Takšne rokavice se uporabljajo v kirurgiji, ne pa za zaščito pred koronavirusom, kjer po standardu zdravstvenega ministrstva zadostujejo nitrilne rokavice po vsaj petkrat ali celo desetkrat nižji ceni. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 11
  • Ender3 11:17 21.april 2020.

    Ukradene, preplačane in napačne! In glej,nihče ne bo odgovarjal.

  • sam50 10:33 21.april 2020.

    Evo Joco,si stopil v bran Čeferinu in sedaj bodo po tebi udarili z vso možno artilerijo in te skušali uničiti-se ve kdo....

  • Avatar Pinkopalinko
    Pinkopalinko 09:42 21.april 2020.

    Pečečnik tle sploh ni nič kriv.Naročnik mask bi moral vedeti katere kje potrebuje in po čim nižji ceni in ne Joc Pečečnik,toliko da mu stopim malo v bran. Zakaj toliki "strokovnjaki" zaposleni v javni upravi? Torej, najprej se pozanimaš po ...prikaži več resorjih(vodilnih) katere in koliko,pa pol naprej... .