Galetovo ujeli s 'policijskim' denarjem

Foto: Žurnal24 suzana gale dejan mijovič m
Ljubljanski in koprski policisti so predstavili izsledke preiskave o domnevnem prejemanju podkupnin v stečajnem postopku, v katerega je vpletena ljubljanska odvetnica Suzana Gale.
Oglej si celoten članek

Konec januarja 2009 je nekdanji direktor podjetja Montec iz Kopra Dejan Škerlič kriminalistom naznanil, da 43-letna stečajna upraviteljica Suzana Gale iz Ljubljane in 31-letni moški, ki začasno biva v Kopru in opravlja "storitve" zanjo, od njega zahtevata podkupnino 20.000 evrov. V zameno zanjo sta mu obljubila otvoritveno bilanco, iz katere naj bi bilo razvidnih več deset tisoč evrov terjatev družbe v stečaju do prijavitelja, kar pomeni, da ta sredstva ne bi bila del stečajne mase družbe v stečaju.

Škerlič ju je ovadil na PU Koper, kjer so v preiskavi skupaj z državnim tožilstvom ugotovili, da je po uvedbi stečaja te družbe Galetova že lanskega decembra povabila bivšega direktorja družbe, naj se oglasi pri njej v Ljubljani. Na sestanku je nekdanjemu direktorju očitala nepravilnosti pri poslovanju, ki naj bi jih zasledila v knjigovodskih listinah, predvsem pa nepravilnosti, ki naj bi jih slednji storil z najemanjem osebnih posojil pri njegovi družbi v skupni višini več deset tisoč evrov.

 

Preberite še:

Odvrgli denar

Odvetnik: Policija ji ni dala priložnosti

Pridržali stečajnico

Vpletena še ena oseba
Kriminalisti so s preiskavo potrdili navedbe Škerliča in ugotovili, da je z Galetovo ves čas sodeloval 31-letni sodelavec, ki je od prijavitelja tudi zahteval podkupnino za stečajno upraviteljico. Pri vsem tem je sodelovala tudi 34-letna sestra sodelavca stečajne upraviteljice s Koroške, ki je bratu in stečajni upraviteljici pomagala tako, da je izdelala ponarejeno otvoritveno bilanco družbe v stečaju – prav tisto, ki jo je nato stečajna upraviteljica izročila nekdanjemu direktorju družbe v zameno za prejeto podkupnino.

6. februarja oziroma takoj po tem, ko je osumljenka v navzočnosti 31-letnega sodelavca prevzela podkupnino, so kriminalisti oba osumljenca prijeli ter izvedli osebne in hišne preiskave, za katere so pridobili odredbe sodišča. Prostost so odvzeli tudi 34-letni osumljenki, ki je doma na Koroškem, in nato na podlagi odredbe sodišča opravili preiskavo prostorov, kjer živi in opravlja dejavnost kot samostojna podjetnica. Med preiskavo odvetniške pisarne stečajne upraviteljice v Ljubljani so kriminalisti iskali podkupnino – bankovce v vrednosti 20.000 evrov, ki pa so jih kasneje našli neposredno pod oknom ene od pisarn, kjer so izvajali hišno preiskavo.

Kriminalisti PU Koper so 8. februarja 43-letno stečajno upraviteljico, njenega 31-letnega sodelavca in 34-letno Korošico osumili jemanja podkupnine, izsiljevanja in ponareditev ali uničenja poslovnih listih ter oba pridržana osumljenca s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Kopru. Preiskovalni sodnik je zoper oba odredil pripor.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.