Slovenija
23 ogledov

Galetovo ujeli s 'policijskim' denarjem

suzana gale dejan mijovič m Žurnal24 main
Ljubljanski in koprski policisti so predstavili izsledke preiskave o domnevnem prejemanju podkupnin v stečajnem postopku, v katerega je vpletena ljubljanska odvetnica Suzana Gale.

Konec januarja 2009 je nekdanji direktor podjetja Montec iz Kopra Dejan Škerlič kriminalistom naznanil, da 43-letna stečajna upraviteljica Suzana Gale iz Ljubljane in 31-letni moški, ki začasno biva v Kopru in opravlja "storitve" zanjo, od njega zahtevata podkupnino 20.000 evrov. V zameno zanjo sta mu obljubila otvoritveno bilanco, iz katere naj bi bilo razvidnih več deset tisoč evrov terjatev družbe v stečaju do prijavitelja, kar pomeni, da ta sredstva ne bi bila del stečajne mase družbe v stečaju.

Škerlič ju je ovadil na PU Koper, kjer so v preiskavi skupaj z državnim tožilstvom ugotovili, da je po uvedbi stečaja te družbe Galetova že lanskega decembra povabila bivšega direktorja družbe, naj se oglasi pri njej v Ljubljani. Na sestanku je nekdanjemu direktorju očitala nepravilnosti pri poslovanju, ki naj bi jih zasledila v knjigovodskih listinah, predvsem pa nepravilnosti, ki naj bi jih slednji storil z najemanjem osebnih posojil pri njegovi družbi v skupni višini več deset tisoč evrov.

 

Preberite še:

Odvrgli denar

Odvetnik: Policija ji ni dala priložnosti

Pridržali stečajnico

Vpletena še ena oseba
Kriminalisti so s preiskavo potrdili navedbe Škerliča in ugotovili, da je z Galetovo ves čas sodeloval 31-letni sodelavec, ki je od prijavitelja tudi zahteval podkupnino za stečajno upraviteljico. Pri vsem tem je sodelovala tudi 34-letna sestra sodelavca stečajne upraviteljice s Koroške, ki je bratu in stečajni upraviteljici pomagala tako, da je izdelala ponarejeno otvoritveno bilanco družbe v stečaju – prav tisto, ki jo je nato stečajna upraviteljica izročila nekdanjemu direktorju družbe v zameno za prejeto podkupnino.

6. februarja oziroma takoj po tem, ko je osumljenka v navzočnosti 31-letnega sodelavca prevzela podkupnino, so kriminalisti oba osumljenca prijeli ter izvedli osebne in hišne preiskave, za katere so pridobili odredbe sodišča. Prostost so odvzeli tudi 34-letni osumljenki, ki je doma na Koroškem, in nato na podlagi odredbe sodišča opravili preiskavo prostorov, kjer živi in opravlja dejavnost kot samostojna podjetnica. Med preiskavo odvetniške pisarne stečajne upraviteljice v Ljubljani so kriminalisti iskali podkupnino – bankovce v vrednosti 20.000 evrov, ki pa so jih kasneje našli neposredno pod oknom ene od pisarn, kjer so izvajali hišno preiskavo.

Kriminalisti PU Koper so 8. februarja 43-letno stečajno upraviteljico, njenega 31-letnega sodelavca in 34-letno Korošico osumili jemanja podkupnine, izsiljevanja in ponareditev ali uničenja poslovnih listih ter oba pridržana osumljenca s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Kopru. Preiskovalni sodnik je zoper oba odredil pripor.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.