Gantar: "Covid-19 ni izmišljotina!"

Foto: Anže Malovrh/STA
Foto: Anže Malovrh/STA
Minister za zdravje Tomaž Gantar se je v torek srečal z direktorji obeh kliničnih centrov in splošnih bolnišnic.
Oglej si celoten članek

Na srečanju so se pogovarjali o tem, kako se v prihodnje organizirati. Minister Tomaž Gantar je bolnišnicam naložil, da povečajo svoje zmogljivosti in so maksimalno pripravljene na sprejem novih bolnikov. Pri tem so poudarili pomen medbolnišničnega sodelovanja. 

V omenjenih ustanovah je treba nujno upoštevati ukrepe in navodila za preprečevanje širjenja okužbe. Med glavnimi poudarki srečanja so tudi zahteva po čim manjšem poseganju v izvajanje ostalih bolnišničnih programov. V bolnišnici Topolšica bodo v naslednjih 14 dneh vzpostavili covid bolnišnico in 100 dodatnih postelj. 

"Trend okužb moramo obrniti navzdol. Ne smemo dopustiti, da naš zdravstveni sistem kolapsira. Bodimo resni in odgovorni. Zmoremo. Covid-19 ni izmišljotina!"

Tomaž Gantar, minister za zdravje

Bolnišnice bodo podatke o prostih kapacitetah sporočale prek posebne aplikacije, kar bo olajšalo poročanje. Na sestanku je bil predstavljen tudi nov algoritem nameščanja bolnikov. 

Rekord bo presežen Danes bo rekord okužb močno presežen, čas za ukrepanje

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 11

  • 12:47 7. Oktober 2020.

    On v vladi zastopa stroko, halooo. Ni ne strokovnjak, ne politik, nekaj ne bodi ga treba. Že v dveh vladah …

  • 12:04 7. Oktober 2020.

    ti bedak se raje ukvarjaj s pimpeki, tudi tistimi, ki jih redno dobivaš od zadaj na suho, kamor ti jih …

  • 10:48 7. Oktober 2020.

    Virus korupcije Ta virus je hujši od koronavirusa. Zastrupil je vlado, ljudi in osnovo slovenske demokracije. Še malo, pa bo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.