Slovenija
7688 ogledov

Danes bo rekord okužb močno presežen, čas za ukrepanje

Jelko Kacin Nebojša Tejić/STA
Če bo šlo tako naprej, bomo zelo hitro v rdečem polju ukrepov, pri katerih se bodo začele zapirati trgovine in ustanove.

"Zdaj lahko rečem, da bo jutri postavljen nov rekord in da bo rekord močno presežen," je sinoči dve uri pred polnočjo v oddaji TV Slovenija Odmevi dejal vladni govorec Jelko Kacin. 

Napovedal je torej, da bodo današnji rezultati testiranj na okužbo s covid-19 presegli vse dnevne številke doslej. Dosedaj smo največ okužb v enem dnevu v naši državi imeli prejšnji četrtek, 239. 

"Te številke bodo tako zaskrbljujoče, da bo vsak razumel, da če od jutri dalje ne začnemo delvati drugače, bodo bolniške postelje zasedene precej hitreje, kot je dejal predsednik vlade," je Kacin opozoril na resnost situacije le nekaj ur potem, ko je premier Janez Janša na posebni tiskovni konferenci predstavil večplastni akcijski načrt ukrepov, s katerimi bi skušali čim hitreje zajeziti trenutni val bolezni. 

Po neuradnih podatkih RTV SLO je število novih okužb včeraj preseglo 300, natančneje naj bi jih bilo 356.

Covid-19 | Avtor: Profimedia Profimedia

Janez Janša novo Slovenija Janša predstavil ključne ukrepe za obvladovanje covida-19

Nekateri novi ukrepo so stopili v veljavo že danes. Tako je treba poskrbeti za namestitev razpršilnikov za razkuževanje rok v vseh večstanovanjskih stavbah. Že danes pa naj bi po napovedih Janše vlada sprejela vrsto dodatnih ukrepov, ki bodo med drugim dovolili strežbo v lokalih le še mizami in mejili število oseb v zaprtih javnih prostroih glede na velikost prosotra, denimo v trgovinah in na bankah. Prav tako bo predvidoma začel veljati ukrep, ki bo prepovedoval zbiranje ljudi na več kot deset oseb z nekaterimi izjemami, ne bodo dovoljene več niti zakuske. 

koronavirus Slovenija Janša o tem, kateri ukrepi bodo začeli veljati v četrtek

Kacin pa je v pogovoru dodal še, da bi lahko vlada te napovedane ukrepe že konec tedna še zaostrila, če se bodo tako slabe razmere nadaljevale. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • sandi76 09:35 07.oktober 2020.

    Ukrepi v smislu "prepoved zbiranja povsod, razen v cerkvah" je kriminalen in nesmiseln. Ali je razlog temu popolna ignoranca vlade, ali neresnost, ali pa kar povezanost vlade s cerkvijo, ki je očitno na takem nivoju, da prekaša skrb za zdravje državljanov !!

  • maresem 09:25 07.oktober 2020.

    Rekord je kretenizem v vaših pokvarjenih glavah z namenom spraviti na kolena hlapčevski narod, barabe!

  • de7e2e89151d274aec0b8c1879f3038fe253ef04 09:05 07.oktober 2020.

    Fosili na oblasti, odnesti vas moramo na smetisce zgodovine,da ne uzrete vec belega dneva,pa bo vse ok,gamad kriminalna