Gasilci pogasili ogenj, stavba uničena

Foto: Robi Plevcak
Foto: Robi Plevcak
Približno sto poklicnim in prostovoljnim gasilcem je uspelo pogasiti požar v Rakuševem mlinu na Mariborski cesti v Celju, ki je izbruhnil okoli poldneva. Ogenj je mlin popolnoma uničil. Med gašenjem požara se je zrušilo tudi eno nadstropje, je povedal poveljnik celjskih poklicnih gasilcev Janko Požežnik.
Oglej si celoten članek

Na kraju požara bodo ostale požarne straže. Ali bodo celjski kriminalisti lahko opravili ogled kraja pogorišča, za zdaj ni znano, saj obstaja možnost, da se mlin, ki je sicer pod spomeniškim varstvom, poruši. Prav tako še ni znano, ali je bil kdo v stavbi, ko je zagorelo. V mlinu se namreč pogosto zadržujejo brezdomci in odvisniki.

Rakušev mlin, ki ga je celjska občina v kratkem nameravala obnoviti in v njem urediti stanovanja, je zgorel v celoti, ognjeni zoblji pa so segali tudi do 20 metrov visoko.

V Rakuševem mlinu, ki je zapuščen že 20 let, je gorelo tudi februarja 2012. Takrat je bil vzrok požara kurjenje v improviziranih kuriščih. Požar je takrat zajel 100 kvadratnih metrov notranjih površin, smrtnih žrtev pa ni bilo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.