Slovenija > Črna kronika
22 ogledov

Gasilci pogasili ogenj, stavba uničena

Požar v Celju Robi Plevcak
Približno sto poklicnim in prostovoljnim gasilcem je uspelo pogasiti požar v Rakuševem mlinu na Mariborski cesti v Celju, ki je izbruhnil okoli poldneva. Ogenj je mlin popolnoma uničil. Med gašenjem požara se je zrušilo tudi eno nadstropje, je povedal poveljnik celjskih poklicnih gasilcev Janko Požežnik.

Na kraju požara bodo ostale požarne straže. Ali bodo celjski kriminalisti lahko opravili ogled kraja pogorišča, za zdaj ni znano, saj obstaja možnost, da se mlin, ki je sicer pod spomeniškim varstvom, poruši. Prav tako še ni znano, ali je bil kdo v stavbi, ko je zagorelo. V mlinu se namreč pogosto zadržujejo brezdomci in odvisniki.

Rakušev mlin, ki ga je celjska občina v kratkem nameravala obnoviti in v njem urediti stanovanja, je zgorel v celoti, ognjeni zoblji pa so segali tudi do 20 metrov visoko.

V Rakuševem mlinu, ki je zapuščen že 20 let, je gorelo tudi februarja 2012. Takrat je bil vzrok požara kurjenje v improviziranih kuriščih. Požar je takrat zajel 100 kvadratnih metrov notranjih površin, smrtnih žrtev pa ni bilo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.