Gasilci rešili ubogo muco

Foto: Žurnal24 Reševanje muce v Rožni dolini Foto: Žurnal24 Reševanje muce v Rožni dolini Foto: Žurnal24 Reševanje muce v Rožni dolini Foto: Žurnal24 Reševanje muce v Rožni dolini Foto: Žurnal24 Reševanje muce v Rožni dolini Foto: Žurnal24 Reševanje muce v Rožni dolini
V uredništvo smo prejeli fotografije bralke iz Rožne doline, ki je bila priča bliskovitemu reševanju mačke, ujete na vrhu smreke. "Presenetilo me je, da so prišli zaradi enega mačka," doda.
Oglej si celoten članek

"Prebudilo me je vreščanje vran in srak, ki so ob tem obletavale vsaj 12 metrov visoko smreko pri naših sosedih. Razlog za njihovo histerijo je bil manjši maček, ki se je očitno ujel prav na vrh te smreke. Zaradi prestrašenosti se sploh ni premikal, kasneje pa smo ugotovili, da se premikati sploh ni mogel, saj se je zataknil med veje. Seveda sem takoj ukrepala, poklicala gasilce na številko 112, kjer so se zelo prijazno in strokovno lotili dela," pripoveduje bralka
Teja.

Fotogalerijo reševanja si oglejte TUKAJ.

Rada bi se javno zahvalila ljubljanskim poklicnim
gasilcem, ki so res ukrepali hitro in strokovno.
bralka Teja

"Na moje veliko presenečenje so se odzvali kljub temu, da je šlo 'le za enega mačka'. Na lokaciji so bili v pičlih petnajstih minutah. Muco so varno spravili na tla in ko smo ugotovili, da ni poškodovana, smo jo spustili," konča.

Bralka poudari, da naj bo zgodba nauk tistim, ki imajo mačke za hišne ljubljenčke, vendar pa jih v zunanjem okolju nimajo pod nadzorom.

"Dotični muc bi lahko zaradi neodgovornega lastnika za vedno ostal na smreki. Lahko bi ga ubile srake ali pa bi se ob padcu poškodoval in poginil," dodaja. Naj poudarimo, da je veliko informacij o pravilni oskrbi domačih mačk in razlogih, zakaj jim omejiti oziroma preprečiti zunanje izhode, na voljo v Zavetišču Horjul, pri društvu Mačjelovka ali pri organizaciji Mačja hiša.

Deklice za vse
"Gasilci postajamo dečki za vse, saj se ljudje na nas obračajo ob različnih tegobah. Če odmislimo klasične gasilske intervencije, med stalna opravila zagotovo sodijo tudi reševanja mačk z visokih dreves. Pri tem je težava, da mačko rešuje njej neznana oseba, zato se prestrašena žival umika vse višje po drevesu, do kamor jo pač zdrže veje. Navadno moramo zato gasilci splezati čisto do vrha," nam je zatrdil eden izmed ljubljanskih poklicnih gasilcev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.