Slovenija
73 ogledov

Gasilci rešili ubogo muco

Reševanje muce v Rožni dolini
1/6
Žurnal24 main
V uredništvo smo prejeli fotografije bralke iz Rožne doline, ki je bila priča bliskovitemu reševanju mačke, ujete na vrhu smreke. "Presenetilo me je, da so prišli zaradi enega mačka," doda.

"Prebudilo me je vreščanje vran in srak, ki so ob tem obletavale vsaj 12 metrov visoko smreko pri naših sosedih. Razlog za njihovo histerijo je bil manjši maček, ki se je očitno ujel prav na vrh te smreke. Zaradi prestrašenosti se sploh ni premikal, kasneje pa smo ugotovili, da se premikati sploh ni mogel, saj se je zataknil med veje. Seveda sem takoj ukrepala, poklicala gasilce na številko 112, kjer so se zelo prijazno in strokovno lotili dela," pripoveduje bralka
Teja.

Fotogalerijo reševanja si oglejte TUKAJ.

Rada bi se javno zahvalila ljubljanskim poklicnim
gasilcem, ki so res ukrepali hitro in strokovno.
bralka Teja

"Na moje veliko presenečenje so se odzvali kljub temu, da je šlo 'le za enega mačka'. Na lokaciji so bili v pičlih petnajstih minutah. Muco so varno spravili na tla in ko smo ugotovili, da ni poškodovana, smo jo spustili," konča.

Bralka poudari, da naj bo zgodba nauk tistim, ki imajo mačke za hišne ljubljenčke, vendar pa jih v zunanjem okolju nimajo pod nadzorom.

"Dotični muc bi lahko zaradi neodgovornega lastnika za vedno ostal na smreki. Lahko bi ga ubile srake ali pa bi se ob padcu poškodoval in poginil," dodaja. Naj poudarimo, da je veliko informacij o pravilni oskrbi domačih mačk in razlogih, zakaj jim omejiti oziroma preprečiti zunanje izhode, na voljo v Zavetišču Horjul, pri društvu Mačjelovka ali pri organizaciji Mačja hiša.

Deklice za vse
"Gasilci postajamo dečki za vse, saj se ljudje na nas obračajo ob različnih tegobah. Če odmislimo klasične gasilske intervencije, med stalna opravila zagotovo sodijo tudi reševanja mačk z visokih dreves. Pri tem je težava, da mačko rešuje njej neznana oseba, zato se prestrašena žival umika vse višje po drevesu, do kamor jo pač zdrže veje. Navadno moramo zato gasilci splezati čisto do vrha," nam je zatrdil eden izmed ljubljanskih poklicnih gasilcev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.