Gazprom s presenetljivim zaslužkom

Foto: Žurnal24 Ukrajinski in ruski predstavniki naj bi danes podpisali protokol, ki naj bi deln
Medtem ko Gazprom in Ukrajina rešujeta spor o neporavnanih dolgovih, je analitike presenetila novica, da je plinski gigant v prvem letošnjem četrtletju ustvaril 6,16 milijarde evrov dobička.
Oglej si celoten članek

To je kar 13,75 odstotka več kot v enakem obdobju lani, rezultat pa je boljši od pričakovanega, saj so analitiki napovedovali 12-odstotno rast.

Sicer pa družba razrešuje tudi novi spor glede dobave plina Ukrajini. Ukrajinski minister za energijo Jurij Boiko je danes znova odpotoval v Moskvo na pogovore s prvim možem Gazproma Aleksejem Millerjem. Nadaljevala naj bi pogajanja o sodelovanju na področju plina in poravnavi ukrajinskega dolga za dobavo plina v letošnjem letu. Ukrajinski in ruski predstavniki naj bi danes podpisali protokol, po katerem bodo del plina, skladiščenega v Ukrajini, prenesli v last Gazproma, s čimer naj bi poravnali del dolga v višini 600 milijonov dolarjev, je v nedeljo v pogovoru za televizijo dejal Boiko.

Ukrajinska podjetja, ki plina, skladiščenega v ukrajinskih rezervoarjih, niso plačala, naj bi Gazpromu dolgovala 1,3 milijarde dolarjev. "Podjetja imajo plin, a zanj Gazpromu niso plačala," je dejal minister. Skladiščeni plin načeloma prodajo jeseni ali v zimskih mesecih, je pojasnil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.