Gen-I še za 10 odstotkov znižal cene

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Gen-I je v samo 15 dneh prejel več kot deset tisoč izpolnjenih povpraševanj za zamenjavo dobavitelja. Glede na podatke o letni porabi teh odjemalcev je družba Gen-I s tem dosegla rekordni 10-odstotni tržni delež oskrbe. To je bil cilj, ki naj bi ga dosegli v treh letih.
Oglej si celoten članek

Po podatkih finskega inštituta VaasaETT Ltd je Gen-I s tem postavil rekord v preklopih odjemalcev na področju zemeljskega plina v Evropi. Za najuspešnejši prodor na trg zemeljskega plina je do zdaj v literaturi štel primer z Irske, kjer je ponudnik v treh mesecih (v zadnji četrtini leta 2010) osvojil 23-odstotni tržni delež, so sporočili iz Gen-I.

Kot pravijo, so slovenski potrošniki pokazali, da se še kako zanimajo za dogajanje na trgu zemeljskega plina in da znajo ravnati racionalno, ko je na trgu dober ponudnik. Ker so se tako hitro odzvali, bo lahko družba Gen-I do konca leta dodatno znižala cene plina za vse svoje stranke, tako za obstoječe kot nove, in sicer za 10 odstotkov.

Še nižja cena

Cena plina pri Gen-I je tako od danes do konca leta 0,3599 evra na standardni kubični meter (Sm3). To je ne le najnižja cena na trgu ta hip, temveč je tudi do 30 odstotkov nižja od cen konkurence. Seveda še naprej ostaja veljavna zaveza Gen-I, da do 30. junija prihodnje leto cene ne bodo presegle 0,3999 evra/Sm3 in da bodo tudi po tem datumu zelo verjetno enake ali pa celo še nižje. Da je to verjetno in možno, kažejo v zadnjih treh letih zelo stabilne cene zemeljskega plina na nemški borzi NCG, so še zapisali v Gen-I.

Nižje cene plina tudi pri Energetiki Celje

Energetika Celje je z današnjim dnem znižala cene zemeljskega plina za 15 odstotkov in se tako v veliki meri prilagodila novim razmeram na trgu. Direktor družbe Aleksander Mirt je na današnji novinarski konferenci ocenil, da bodo v nadaljnjih pogajanjih z njihovim dobaviteljem v začetku prihodnjega leta nadoknadili to razliko, piše STA.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 12:09 1. Oktober 2012.

    Po preračunu lanskoletne porabe bomo na plinu privarčevali natančno 747 €. Adriaplin, srečno...

  • 12:03 1. Oktober 2012.

    In potem se čudimo, da GEOPLIN ne sledi trendu. Kot monopolist (in njegovi odjemalci) bodo izgubili končne uporabnike!!!

  • 12:03 1. Oktober 2012.

    In potem se čudimo, da GEOPLIN ne sledi trendu. Kot monopolist (in njegovi odjemalci) bodo izgubili končne uporabnike!!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.