Generalni direktor RTV zdaj Fili

Foto: Žurnal24 Fili je dva meseca po imenovanju prevzel vodenje zavoda. (Foto: null)
Višje sodišče je razveljavilo odredbo, na podlagi katere je Anton Guzej znova prevzel funkcijo generalnega direktorja RTV SLO.
Oglej si celoten članek

Guzej v skladu s pogodbo, ki jo je podpisal s prejšnjim predsednikom programskega sveta Stanetom Grando, ostaja zaposlen na RTV SLO za nedoločen čas. "Pogodba mu zagotavlja 55. plačni razred in dodatek do 60. plačnega razreda za dobo enega leta," je v izjavi za javnost zapisal sedanji predsednik programskega sveta Jernej Pikalo.

Pikalo je s sklepom sodišča zadovoljen, a pričakuje s strani Guzeja "še kakšen korak zoper RTV". Obenem napoveduje, da bo v primeru, da bo pregled pokazal, da je bila storjena škoda javnemu zavodu RTV Slovenija, terjal odškodninsko odgovornost.

Marko Filli po poročanju MMC obžaluje, da so ga imenovali šele po dveh mesecih, je pa vesel, da so bile vse obtožbe o nezakonitosti razjasnjene in označene za neutemeljene. "Veselim se, da bomo končno lahko začeli delati," je povedal za portal.

Anton Guzej je še vedno prepričan, da je bilo imenovanje v nasprotju s statutom in poslovnikom programskega sveta. Na vprašanje, ali predvideva kakršne koli nadaljnje korake, je za MMC dejal, da bo zadevo najprej preučil, pričakuje pa, da se bo odzvala tudi javnost.

Programski svet RTV je 25. maja s 14 glasovi za, dvema proti in štirimi vzdržanimi glasovi za novega generalnega direktorja RTV imenoval Marka Filija. Po imenovanju so se pojavili očitki o neskladnosti imenovanja s statutom in poslovnikom zavoda, Guzej pa je vložil tožbo na delovno in socialno sodišče. To je izdalo začasno odredbo, s katero je Filiju onemogočilo prevzem funkcije. Po pritožbi predsednika programskega sveta Jerneja Pikala je sodišče odredbo razveljavilo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.