Slovenija
29 ogledov

Generalni direktor RTV zdaj Fili

Fili je dva meseca po imenovanju prevzel vodenje zavoda. (Foto: null) Žurnal24 main
Višje sodišče je razveljavilo odredbo, na podlagi katere je Anton Guzej znova prevzel funkcijo generalnega direktorja RTV SLO.

Guzej v skladu s pogodbo, ki jo je podpisal s prejšnjim predsednikom programskega sveta Stanetom Grando, ostaja zaposlen na RTV SLO za nedoločen čas. "Pogodba mu zagotavlja 55. plačni razred in dodatek do 60. plačnega razreda za dobo enega leta," je v izjavi za javnost zapisal sedanji predsednik programskega sveta Jernej Pikalo.

Pikalo je s sklepom sodišča zadovoljen, a pričakuje s strani Guzeja "še kakšen korak zoper RTV". Obenem napoveduje, da bo v primeru, da bo pregled pokazal, da je bila storjena škoda javnemu zavodu RTV Slovenija, terjal odškodninsko odgovornost.

Marko Filli po poročanju MMC obžaluje, da so ga imenovali šele po dveh mesecih, je pa vesel, da so bile vse obtožbe o nezakonitosti razjasnjene in označene za neutemeljene. "Veselim se, da bomo končno lahko začeli delati," je povedal za portal.

Anton Guzej je še vedno prepričan, da je bilo imenovanje v nasprotju s statutom in poslovnikom programskega sveta. Na vprašanje, ali predvideva kakršne koli nadaljnje korake, je za MMC dejal, da bo zadevo najprej preučil, pričakuje pa, da se bo odzvala tudi javnost.

Programski svet RTV je 25. maja s 14 glasovi za, dvema proti in štirimi vzdržanimi glasovi za novega generalnega direktorja RTV imenoval Marka Filija. Po imenovanju so se pojavili očitki o neskladnosti imenovanja s statutom in poslovnikom zavoda, Guzej pa je vložil tožbo na delovno in socialno sodišče. To je izdalo začasno odredbo, s katero je Filiju onemogočilo prevzem funkcije. Po pritožbi predsednika programskega sveta Jerneja Pikala je sodišče odredbo razveljavilo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.