Gladko zavrnili opozicijo

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Odbor državnega zbora za finance in monetarno politiko je zavrnil vseh sedem dopolnil, ki jih je k predlogu rebalansa letošnjega državnega proračuna vložila opozicija.
Oglej si celoten članek

Z njimi sta poslanski skupini SDS in NSi želeli znotraj 9,8 milijarde evrov velike porabe prerazporediti 44 milijonov evrov.


V poslanski skupini SDS so predlagali za tri milijone evrov večjo tekočo proračunsko rezervo na ministrstvu za finance, okoljskemu ministrstvu pa bi dali dodatna dva milijona evrov za upravljanje z vodami ter 3,5 milijona evrov več za ravnanje z odpadnimi vodami. Poleg tega so predvideni znesek za obnovo železnic po žledolomu želeli povečati za milijon evrov.


Zadostne podpore prav tako nista bili deležni dopolnili poslanske skupine NSi, s katerima so želeli gospodarskemu ministrstvu dodeliti dodaten milijon evrov za promocijo slovenskega turizma ter nekaj manj kot tri milijone evrov za lokalno razvojno infrastrukturo.


V NSi so predlagali še dodatnih 30,5 milijona evrov, ki bi jih ministrstvo za delo porabilo za poplačilo ugodno rešenih pritožb v zvezi z uveljavljanjem pravic iz javnih sredstev. Po pojasnilih, da bi v primeru še letos rešenih pritožb do izplačil prišlo šele prihodnje leto, se je Jožef Horvat (NSi) strinjal z umikom dopolnila, na koncu pa so o njem vseeno glasovali in ga zavrnili.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.