Slovenija
12 ogledov

Gladko zavrnili opozicijo

zaslišanje banke Saša Despot
Odbor državnega zbora za finance in monetarno politiko je zavrnil vseh sedem dopolnil, ki jih je k predlogu rebalansa letošnjega državnega proračuna vložila opozicija.

Z njimi sta poslanski skupini SDS in NSi želeli znotraj 9,8 milijarde evrov velike porabe prerazporediti 44 milijonov evrov.


V poslanski skupini SDS so predlagali za tri milijone evrov večjo tekočo proračunsko rezervo na ministrstvu za finance, okoljskemu ministrstvu pa bi dali dodatna dva milijona evrov za upravljanje z vodami ter 3,5 milijona evrov več za ravnanje z odpadnimi vodami. Poleg tega so predvideni znesek za obnovo železnic po žledolomu želeli povečati za milijon evrov.


Zadostne podpore prav tako nista bili deležni dopolnili poslanske skupine NSi, s katerima so želeli gospodarskemu ministrstvu dodeliti dodaten milijon evrov za promocijo slovenskega turizma ter nekaj manj kot tri milijone evrov za lokalno razvojno infrastrukturo.


V NSi so predlagali še dodatnih 30,5 milijona evrov, ki bi jih ministrstvo za delo porabilo za poplačilo ugodno rešenih pritožb v zvezi z uveljavljanjem pravic iz javnih sredstev. Po pojasnilih, da bi v primeru še letos rešenih pritožb do izplačil prišlo šele prihodnje leto, se je Jožef Horvat (NSi) strinjal z umikom dopolnila, na koncu pa so o njem vseeno glasovali in ga zavrnili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.