GM bo v Rusijo vložil milijardo dolarjev

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Ameriški avtomobilski proizvajalec General Motors bo v prihodnjih petih letih v Rusijo vložil milijardo dolarjev. Podjetje bo s tem do leta 2015 več kot podvojilo proizvodnjo v tej državi.
Oglej si celoten članek

Vložek 778-ih milijonov evrov in podvojitev proizvodnje je General Motrors (GM) razkril ob robu večerje v organizaciji ameriško-ruskega poslovnega sveta. Kot je poudaril direktor poslovanja GM v Rusiji James Bovenzi, koncern v Rusiji vidi priložnosti. "V Rusiji je veliko prikritega povpraševanja. Povprečno vozilo je staro več kot 10 let," je poudaril. "Srednji razred se širi in devet od desetih najbolje prodajanih vozil v Rusiji je tujih znamk," je še dodal Bovenzi.

Med najbolje prodajanimi je tudi Chevrolet, ki je znamka GM. Potem ko je GM leta 2010 v Rusiji proizvedel 232.000 vozil, namerava do leta 2015 proizvodnjo povečati na 520.000 avtomobilov.

V Rusiji izjemna rast prodaje avtomobilov

Prodaja avtomobilov v Rusiji se je lani zvišala za 39 odstotkov na več kot 2,65 milijona vozil. Rast naj bi se nadaljevala tudi v letu 2012, ko bo v Rusiji predvidoma prodanih 2,8 milijona avtomobilov. Rekordna prodaja vozil v Rusiji je bila sicer zabeležena leta 2008, ko je bilo prodanih 2,9 milijona vozil. Leto zatem se je prodaja prepolovila.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.