Slovenija
31 ogledov

GM bo v Rusijo vložil milijardo dolarjev

Ruski predsednik Medvedjev v avtomobilu General Motorsa med svojim obiskom v nji Reuters
Ameriški avtomobilski proizvajalec General Motors bo v prihodnjih petih letih v Rusijo vložil milijardo dolarjev. Podjetje bo s tem do leta 2015 več kot podvojilo proizvodnjo v tej državi.

Vložek 778-ih milijonov evrov in podvojitev proizvodnje je General Motrors (GM) razkril ob robu večerje v organizaciji ameriško-ruskega poslovnega sveta. Kot je poudaril direktor poslovanja GM v Rusiji James Bovenzi, koncern v Rusiji vidi priložnosti. "V Rusiji je veliko prikritega povpraševanja. Povprečno vozilo je staro več kot 10 let," je poudaril. "Srednji razred se širi in devet od desetih najbolje prodajanih vozil v Rusiji je tujih znamk," je še dodal Bovenzi.

Med najbolje prodajanimi je tudi Chevrolet, ki je znamka GM. Potem ko je GM leta 2010 v Rusiji proizvedel 232.000 vozil, namerava do leta 2015 proizvodnjo povečati na 520.000 avtomobilov.

V Rusiji izjemna rast prodaje avtomobilov

Prodaja avtomobilov v Rusiji se je lani zvišala za 39 odstotkov na več kot 2,65 milijona vozil. Rast naj bi se nadaljevala tudi v letu 2012, ko bo v Rusiji predvidoma prodanih 2,8 milijona avtomobilov. Rekordna prodaja vozil v Rusiji je bila sicer zabeležena leta 2008, ko je bilo prodanih 2,9 milijona vozil. Leto zatem se je prodaja prepolovila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.