Gneča na črpalkah zaradi rekordnih cen

Foto: Bralec Gneča na bencinski črpalki Foto: Boštjan Tacol Gneča na bencinski Foto: Boštjan Tacol Gneča na bencinski Foto: Boštjan Tacol Gneča na bencinski Foto: Boštjan Tacol Gneča na bencinski Foto: Boštjan Tacol Gneča na bencinski Foto: Boštjan Tacol Gneča na bencinski
Ob polnoči se bodo cene pogonskih goriv znova zvišale. To pa se pozna tudi na bencinskih servisih. Iz različnih mest že poročajo o gneči na bencinskih servisih.
Oglej si celoten članek

Kot so sporočili s Petrola, se bo 95-oktanski bencin zvišal za 1,4 centa, liter bo po novem stal 1,576 evra. Cena dizelskega goriva se bo zvišala za 1,5 centa, za liter tega goriva boste od polnoči morali odšteti 1,444 evra. Podražilo se bo tudi kurilno olje, liter bo stal 1,076 evra.

Do podražitve ne bi prišlo, če bi vlada znižala trošarine.

Takšen trend pa naj bi se nadaljeval tudi v prihodnje: "Cene se bodo še rahlo dvigovale, koliko, pa je odvisno od vlade, ali bo posegla po ukrepu znižanja trošarin," je za zurnal24.si pojasnil direktor Inštituta za raziskave v energetiki, ekologiji in tehnologiji Djani Brečević.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • zic
    22:06 3. September 2012.

    za popejzdt...bo treba na bus

  • 15:58 3. September 2012.

    Na podeželju je takorekoč nemogoče biti brez avta v tem tempu življenja. Sicer pa mislim, da bo čas, da se …

  • 15:55 3. September 2012.

    počasi se bomo res odločali, če se nam splača imet avto (ali celo dva)... čeprav je zaradi slabega stanja javnega …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.