Slovenija
30 ogledov

Gneča na črpalkah zaradi rekordnih cen

Gneča na bencinski
1/7
Boštjan Tacol
Ob polnoči se bodo cene pogonskih goriv znova zvišale. To pa se pozna tudi na bencinskih servisih. Iz različnih mest že poročajo o gneči na bencinskih servisih.

Kot so sporočili s Petrola, se bo 95-oktanski bencin zvišal za 1,4 centa, liter bo po novem stal 1,576 evra. Cena dizelskega goriva se bo zvišala za 1,5 centa, za liter tega goriva boste od polnoči morali odšteti 1,444 evra. Podražilo se bo tudi kurilno olje, liter bo stal 1,076 evra.

Do podražitve ne bi prišlo, če bi vlada znižala trošarine.

Takšen trend pa naj bi se nadaljeval tudi v prihodnje: "Cene se bodo še rahlo dvigovale, koliko, pa je odvisno od vlade, ali bo posegla po ukrepu znižanja trošarin," je za zurnal24.si pojasnil direktor Inštituta za raziskave v energetiki, ekologiji in tehnologiji Djani Brečević.

Komentarjev 6
  • zic 22:06 03.september 2012.

    za popejzdt...bo treba na bus

  • Izudin 15:58 03.september 2012.

    Na podeželju je takorekoč nemogoče biti brez avta v tem tempu življenja. Sicer pa mislim, da bo čas, da se začne svet spet "čistit", takole ne bo šlo več naprej, nekateri se kopajo v denarju, drugi pa po smeteh brskajo.

  • focus 15:55 03.september 2012.

    počasi se bomo res odločali, če se nam splača imet avto (ali celo dva)... čeprav je zaradi slabega stanja javnega potniškega prometa pri nas ta odločitev težja kot marsikje v tujini. razmisleka pa je vseeno vredna... za začetek lahko ...prikaži več z avtomobilskim kakulatorjem preračunate, koliko nas avto stane (vključno z vsemi stroški): http://focus.si/index.php?node=276.