Gobarji se držijo pravil

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Inšpektorji gobarjem izrekli dve opozorili, nobene globe.
Oglej si celoten članek

Inšpekcija je gobarjem v letošnjem letu izrekla dve opozorili. "Glob v tem obdobju nismo izrekli, saj pretiranega nabiranja ni bilo zaznati," so sporočili inšpektorji. Nadzor nad gobarji poleg inšpektorjev za okolje izvaja še 13 gozdarskih inšpektorjev.

Ne več kot dva kilograma

V nekaterih primerih so se inšpektorjem pri nadzoru pridružili tudi policisti, okrepljeni nadzora pa so izvajali  v rednem delovnem času ter tudi ob sobotah. Glede na zelo majhno število odkritih kršitev, se slovenski gobarji očitno držijo določb v  uredbi, ki se tiče nabiranja samoniklih gljiv.  Ta določa, da gobar ne sme nabrati več kot dveh kilogramov gob, ki jih mora očistiti že na kraju, kjer jih je našel. Gobarja, ki krši določbe, lahko kaznujejo z globo 204 evre.

Okrepljen nadzor spet septembra

Nadzor bodo inšpektorji ponovno okrepili v prihodnjem mesecu, če se bodo gobe pojavile v večjem obsegu, so sporočili iz ministrstva za kmetijstvo in okolje. Gobarje bodo nadzirali po celotni Sloveniji, dodajajo.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 17:08 19. Avgust 2014.

    Jao, država nam razpada, propada, oni pa tehtajo, koliko gob je kdo odnesel iz hoste. Kaj ste ja nori. Mi …

  • 13:12 19. Avgust 2014.

    haha, ko so splepi pa jih niso več najdli... sploh pa, MOJA HOSTA, MOJI DAVKI, MOJE GOBE! po tujem ozemlju …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.