Slovenija
27 ogledov

Gobarji se držijo pravil

Gobe Reuters
Inšpektorji gobarjem izrekli dve opozorili, nobene globe.

Inšpekcija je gobarjem v letošnjem letu izrekla dve opozorili. "Glob v tem obdobju nismo izrekli, saj pretiranega nabiranja ni bilo zaznati," so sporočili inšpektorji. Nadzor nad gobarji poleg inšpektorjev za okolje izvaja še 13 gozdarskih inšpektorjev.

Ne več kot dva kilograma

V nekaterih primerih so se inšpektorjem pri nadzoru pridružili tudi policisti, okrepljeni nadzora pa so izvajali  v rednem delovnem času ter tudi ob sobotah. Glede na zelo majhno število odkritih kršitev, se slovenski gobarji očitno držijo določb v  uredbi, ki se tiče nabiranja samoniklih gljiv.  Ta določa, da gobar ne sme nabrati več kot dveh kilogramov gob, ki jih mora očistiti že na kraju, kjer jih je našel. Gobarja, ki krši določbe, lahko kaznujejo z globo 204 evre.

Okrepljen nadzor spet septembra

Nadzor bodo inšpektorji ponovno okrepili v prihodnjem mesecu, če se bodo gobe pojavile v večjem obsegu, so sporočili iz ministrstva za kmetijstvo in okolje. Gobarje bodo nadzirali po celotni Sloveniji, dodajajo.

 

Komentarjev 2
  • puksicd 17:08 19.avgust 2014.

    Jao, država nam razpada, propada, oni pa tehtajo, koliko gob je kdo odnesel iz hoste. Kaj ste ja nori. Mi nismo Slovenistan, mi smo Debilostan!

  • spizdygonzales 13:12 19.avgust 2014.

    haha, ko so splepi pa jih niso več najdli... sploh pa, MOJA HOSTA, MOJI DAVKI, MOJE GOBE! po tujem ozemlju trapat pa nabirat gobe je ČIST NAVADNA KRAJA!