Goljufije z bankovci za 200 evrov

Foto: Žurnal24 (Foto: Boštjan Tacol)
Neznanca na območju Maribora goljufata s ponarejenimi bankovci za 200 evrov. Policija poziva vse, naj bodo pazljivi pri poslovanju z bankovci.
Oglej si celoten članek
Opis neznancev:
Moški
: temnejše polti, star je okrog 40 let, urejenega videza, suhe postave, visok okrog 175–180 cm, temnih kratkih las, oblečen v športno temno jakno, brez brk, brade in očal, pogovarjal se je v angleškem jeziku.
Ženska: stara okoli 40 let, temnejše polti, močnejše postave, skodranih daljših las do ramen, oblečena v belo majico, preko katere je imela oblečeno črno tanjšo bundo, pogovarjala se je v polomljeni slovenščini.

Moški in ženska, po vsej verjetnosti tujca, sta v zadnjem času v več prodajalnah unovčila bankovce za 200 evrov. Pri izvrševanju kaznivih dejanj sta se osredotočila predvsem na otroške trgovine in trgovine, ki so v neposredni bližini le-teh. Kupujeta predvsem otroška oblačila manjše vrednosti.

Kot so sporočili s PU Maribor, se osumljenca prevažata z osebnim avtomobilom znamke Audi (temne barve in starejše izdelave).

Ponaredki so različnih serijskih številk in imajo zelo dobro imitiran hologram, podoben originalu. Imitacija vodnega znaka je v sivi barvi, otipnost je dobro zaznavna. Ob nagibu bankovca na hrbtni strani se optično spremenljiva barva ne spremeni – številka 200 bi se morala spreminjati iz vijoličaste v zeleno barvo, a se ne. Številke 200 na obeh straneh bankovca se v celoti in usklajeno prekrivajo.

Policija zato poziva vse občane, naj bodo previdni pri poslovanju z bankovci. Vsi, ki bi lahko pomagali s koristnimi informacijami, naj pokličejo na 113.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.