Slovenija > Črna kronika
24 ogledov

Goljufije z bankovci za 200 evrov

(Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Neznanca na območju Maribora goljufata s ponarejenimi bankovci za 200 evrov. Policija poziva vse, naj bodo pazljivi pri poslovanju z bankovci.
Opis neznancev:
Moški
: temnejše polti, star je okrog 40 let, urejenega videza, suhe postave, visok okrog 175–180 cm, temnih kratkih las, oblečen v športno temno jakno, brez brk, brade in očal, pogovarjal se je v angleškem jeziku.
Ženska: stara okoli 40 let, temnejše polti, močnejše postave, skodranih daljših las do ramen, oblečena v belo majico, preko katere je imela oblečeno črno tanjšo bundo, pogovarjala se je v polomljeni slovenščini.

Moški in ženska, po vsej verjetnosti tujca, sta v zadnjem času v več prodajalnah unovčila bankovce za 200 evrov. Pri izvrševanju kaznivih dejanj sta se osredotočila predvsem na otroške trgovine in trgovine, ki so v neposredni bližini le-teh. Kupujeta predvsem otroška oblačila manjše vrednosti.

Kot so sporočili s PU Maribor, se osumljenca prevažata z osebnim avtomobilom znamke Audi (temne barve in starejše izdelave).

Ponaredki so različnih serijskih številk in imajo zelo dobro imitiran hologram, podoben originalu. Imitacija vodnega znaka je v sivi barvi, otipnost je dobro zaznavna. Ob nagibu bankovca na hrbtni strani se optično spremenljiva barva ne spremeni – številka 200 bi se morala spreminjati iz vijoličaste v zeleno barvo, a se ne. Številke 200 na obeh straneh bankovca se v celoti in usklajeno prekrivajo.

Policija zato poziva vse občane, naj bodo previdni pri poslovanju z bankovci. Vsi, ki bi lahko pomagali s koristnimi informacijami, naj pokličejo na 113.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.