Golob bi menda rad zamenjal našega evropskega komisarja

Foto: Epa
Foto: Epa
Med Robertom Golobom in evropskim komisarjem Janezom Lenarčičem ni dobre kemije, poroča Delo, zato ocenjujejo, da Lenarčič v naslednjem mandatu ne bo več evropski komisar.
Oglej si celoten članek

Lenarčiča je imenovala vlada Marjana Šarca, nova vlada pa mu menda očita, da se premalo zavzema za slovenske interese. Novi komisar po Golobovih željah naj bi postal Klemen Grošelj, zdaj evropski poslanec Gibanja Svoboda.

"To je popolnoma iz trte izvito, ker se še sploh nismo pogovarjali, kdo bo evropski komisar in kdo bo na listi naše stranke," je za Delo povedala Vesna Vuković, generalna sekretarka stranke. Evropske volitve bodo sicer čez dobro leto.

Lenarčič bi si želel ponoviti mandat, poroča Delo, komisar, ki nadaljuje mandat, pa naj bi imel po nepisanem pravilu možnost, da postane podpredsednik komisije, hkrati pa naj bi imel boljše možnosti, da dobi pomembnejši resor.

Naša vlada Lenarčiča ne more zamenjati pred potekom mandata, lahko pa po evropskih volitvah, ko se bo oblikovala nova evropska komisija, za komisarja predlaga njega ali pa koga drugega. 

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 14

  • 11:35 7. Marec 2023.

    Bi, pa, menda, se govori, šušlja, sami zanimivi naslovi, a je bil dol, ne ni Z24.SI in pop24ur, kopija Sprtskih …

  • 10:49 7. Marec 2023.

    Prvo naj začne pri lastnem pragu in da odpoved!

  • 10:20 7. Marec 2023.

    tega goloba bo treba nagačit...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.