Golob z gospodarstveniki o energetskih ukrepih

Foto: Flickr
Foto: Flickr
Predsednik vlade Robert Golob bo z ministrsko ekipo danes obiskal Gospodarsko zbornico Slovenije (GZS), kjer bodo s predstavniki gospodarstva razpravljali o problematiki energetike s poudarkom na konkretnih ukrepih.
Oglej si celoten članek

Na GZS so v preteklih tednih večkrat izrazili pričakovanje po konkretnih ukrepih, tudi kapici na ceno energentov za gospodarstvo.

Predsednika vlade Roberta Goloba bodo na srečanje spremljali minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Matjaž Han, minister za infrastrukturo Bojan Kumer ter minister za finance Klemen Boštjančič.

Na drugi strani bodo gospodarstvo predstavljali predsednica Trgovinske zbornice Slovenije Mariča Lah, predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije Blaž Cvar, predsednik Združenja delodajalcev obrti in podjetnikov Slovenije Drago Delalut, predsednik Združenja delodajalcev Slovenije Marjan Trobiš ter predstavniki nekaterih podjetij.

Kot so zapisali na gospodarski zbornici, bodo sogovorniki razpravljali o problematiki energetike s poudarkom na konkretnih ukrepih za reševanje gospodarstva, obravnavali pa bodo tudi širšo sliko slovenskega gospodarstva s pogledom v prihodnost - kaj nas čaka in kje so rešitve.

DZ je že sprejel zakon o pomoči gospodarstvu zaradi višjih cen elektrike in plina, ki predvideva 40 milijonov evrov pomoči za gospodarske subjekte, tudi tiste v sektorju kmetijstva in ribištva. Gre za prvi sveženj pomoči gospodarstvu, a kot je pred časom poudaril premier, bodo razmere drugo leto bolj zahtevne, zato bo potrebna obsežnejša pomoč, predvidoma tudi do ene milijarde evrov.

Tudi gospodarstvo je v preteklih tednih večkrat pozvalo h konkretnim ukrepom za razbremenitev v prihodnjem letu. Mednje po oceni GZS sodijo ukrepi, kot so kapica na ceno energentov tudi za gospodarstvo, skrajšani delovni čas in čakanje na delo.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.